19:05:39 23.02.2020
 
Stiri

Guvernul a primit undă verde pentru a NEGOCIA vinderea a 63,89 la sută din acțiunile „Moldindconbank”

Economie 23.01.2019 15:40 Vizualizări944 Autor: Ziarul National
Guvernul a primit undă verde pentru a NEGOCIA vinderea a 63,89 la sută din acțiunile „Moldindconbank”


Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit astăzi în ședință, propune Guvernului să înceapă negocieri cu potențialul achizitor al pachetului unic în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A., pentru facilitarea tranzacției conform Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, procedura este aplicată, ținându-se cont că BC „Moldindconbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică.

„Totodată, achizitorul potențial și-a manifestat interesul într-o perioadă oportună pentru bancă, după ce pe data de 18 ianuarie 2019, BNM a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de înstrăinare a acestor acțiuni. Astfel, vânzarea pachetului unic, în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii, va avea loc în beneficiul activității BC „Moldindconbank” și dezvoltării ulterioare a acesteia. BC „Moldindconbank” va continua să funcționeze în regim normal”, se arată într-un comunicat de presă al BNM.

Sursa citată subliniază că măsura este similară „bunelor practici din țările europene” și a fost „aplicată cu succes” anul trecut la BC „Moldova-Agroindbank”.

Amintim că ieri, 22 ianuarie, Comitetul executiv al BNM a decis să acorde permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către investitorul bulgar „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a acțiunilor în mărime de 63,89 la sută ale BC „Moldindconbank” S.A.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md