14:39:10 23.02.2024
Stiri

VIDEO // Alexander Picker: „Am acceptat să conduc „Moldindconbank” pentru că e o PROVOCARE de a obține realizări importante”

Actualitate 29.03.2023 10:59 Vizualizări1578 Autor: Ziarul National
VIDEO // Alexander Picker: „Am acceptat să conduc „Moldindconbank” pentru că e o PROVOCARE de a obține realizări importante”


La începutul lunii martie, bancherul austriac Alexander Picker a fost aprobat de Banca Națională a Moldovei (BNM) în funcția de președinte al „Moldindconbank”. Noul președinte al „Moldindconbank” este un expert în planificarea, implementarea și menținerea proceselor de afaceri în domeniile Corporate și Trezorerie, Retail, Credit & Risk Management, IT și Operațiuni. S-a specializat în gestionarea crizelor și a gestionat cu succes fuziuni juridice și operaționale.

Alexander Picker a explicat de ce a acceptat să vină la conducerea „Moldindconbank”.

„În sistemul bancar internațional, orice schimbare se face cu pași mici și despre creștere se vorbește în puncte procentuale, nu în procente. Am acceptat să vin în funcția de președinte al „Moldindconbank” pentru că aici este foarte interesant pentru mine, ca profesionist. În R. Moldova observ un vast câmp de activitate și posibilități de a face lucruri interesante”, a declarat bancherul austriac într-un interviu pentru portalul NewsMaker.

Alexander Picher are o experiență de 34 de ani de activitate în bănci din spațiul ex-sovietic, dar și din Europa Centrală și de Est, activând în calitate de manager de top la instituții din Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Rusia, Polonia, Serbia. De asemenea, deține experiență în sectoarele bancare din Germania şi Italia. Acesta spune că, deși în spațiul ex-sovietic, inclusiv în Moldova, există propriul specific de activitate, este un moment comun pentru toată piața.

„Economia funcționează, oriunde, în baza acelorași reguli. Iar serviciile de calitate și deservirea de calitate sunt momentele pe care întotdeauna le așteaptă clientul. Anume acest moment este inclus printre prioritățile noastre, alături de încredere și dezvoltarea echipei. Clientul trebuie să aibă parte de deservire bună chiar de la intrare în bancă, să vadă că nevoile sale vor fi înțelese și va primi servicii calitative. Am fost învățat că un minim pe care trebuie să îl oferim este zâmbetul. Cu asta începe deservirea și cu asta se încheie”, mai spune Alexander Picher.

Potrivit bancherului, acordând prioritate acestor valori, „Moldindconbank” își va consolida poziția pe piață. „Moldindconbank” este una dintre cele mai mari bănci comerciale din R. Moldova și deține poziții de lider în segmentele carduri, credite imobiliare, rețea de sucursale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md