03:46:40 03.03.2024
Stiri

Ministrul Brînzan nu va cere revizuirea tarifelor la energia electrică, după ce ANRE a aprobat majorarea prețurilor: „Când politicienii se implică în procesele economice, atunci cetățenii plătesc dublu”

Economie 20.08.2019 12:18 Vizualizări4791 Autor: Ziarul National
Ministrul Brînzan nu va cere revizuirea tarifelor la energia electrică, după ce ANRE a aprobat majorarea prețurilor: „Când politicienii se implică în procesele economice, atunci cetățenii plătesc dublu”


Guvernul nu va solicita Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE), așa cum a sugerat președintele Igor Dodon, revizuirea tarifelor la energia electrică, aprobate vinerea trecută. Totuși, Guvernul, așa cum a cerut Dodon, va acorda ajutor financiar unor categorii defavorizate pentru perioada rece a anului.

Citește și: ANRE susține că noile prețuri majorate la energia electrică au revenit la nivelul celor din anul 2017

„Cel mai probabil, vom acorda ajutor financiar unor categorii de cetățenii pentru perioada rece a anului, după ce ANRE a aprobat majorarea prețurilor la energia electrică. De fapt, noi vom plăti facturile pentru presiunile politice făcute de fosta guvernare pe ANRE”, a declarat astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, într-o conferință de presă.

Citește și: Primele MAJORĂRI. ANRE a aprobat mărirea tarifului la energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa”. Cu cât vom plăti mai SCUMP

Citește și: Dodon cere Guvernului să SUSPENDE decizia ANRE de a majora tarifele la energia electrică și cere „măsuri concrete” de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici

Sursa citată menționează că tarifele la energia electrică urmau să fie majorate încă acum jumătate de an, dar ANRE s-a supus comenzilor politice, pentru ca un partid să aibă dividende electorale.

Citește și: Expertul în energetică Sergiu Tofilat despre tarife, compensaţii și firme-căpuşă

„Când politicul se implică în procesele economice, cetățenii plătesc dublu. Noi nu vom proceda ca fosta guvernare. Noi nu vom suna la ANRE să spunem că vrem micșorarea preșurilor, deoarece ne dorim o instituție independentă. De asemenea, noi vom solicita ANRE să elaboreze un mecanism transparent de formarea a tarifelor. Pe viitor, doar Dumnezeu știe ce va fi cu tarifele”, a conchis Brînzan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md