00:45:28 06.08.2020
 
Stiri

Dodon cere Guvernului să SUSPENDE decizia ANRE de a majora tarifele la energia electrică și cere „măsuri concrete” de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici

Politică 17.08.2019 20:10 Vizualizări1707 Autor: Ziarul National
Dodon cere Guvernului să SUSPENDE decizia ANRE de a majora tarifele la energia electrică și cere „măsuri concrete” de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici


Președintele Igor Dodon crede că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu avea temei să majoreze tarifele la energia electrică și plasează vina pe Partidul Democrat, care a numit această componență a autorității de reglementare în energetică.

„Dacă anterior ANRE anunța că examinează scenariul majorării tarifului de furnizare a energiei electrice de Gas Natural Fenosa cu 3,2%, apoi, conform deciziei adoptate, majorarea este aproape dublă față de cifra inițial anunțată. Astfel, devine clar că majorarea respectivă nu are la bază calcule temeinice și justificate, dar constituie o încercare de a destabiliza situația în țară la comanda politică a fostei guvernări”, spune Dodon.

Șeful statului recomandă Guvernului să suspende decizia ANRE: „Conformându-se obiectivelor electorale ale PD, anul trecut ANRE a revăzut nejustificat tarifele la gazele naturale și energie electrică, plasând o bombă sub sistemul energetic al țării. Deși încă la început de an întreprinderile din sectorul dat au făcut adresări către ANRE pentru a reveni la respectarea metodologiilor de calcul al tarifelor, conducerea ANRE, instalată de PD, a preferat să tergiverseze adoptarea deciziilor, agravând situația și mai mult. În afară de contestarea deciziei de ieri a ANRE, consider că Guvernul urmează să vină cu măsuri concrete de sporire a gradului de protecție socială a persoanelor cu venituri mici”.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat că pleacă din nou la Moscova.

„În cele ce urmează vor continua discuțiile noastre cu conducerea Federației Ruse, pentru a obține o reducere a prețului de import la gazele naturale. În acest sens voi întreprinde o vizită la Moscova la începutul lunii septembrie”, a declarat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md