Greşeala pe care sigur şi tu o faci când prepari usturoiul
Usturoiul nepreparat corespunzător îşi pierde proprietăţile. Dacă urmează să găteşti cu usturoi, e bine să eviţi anumite greşeli.
Nu puneți usturoiul în tigaia încinsă sau să fiarbă deoarece căldura neutralizează beneficiile care oferă sănătate din alicină.
Pentru a păstra o parte din proprietățile de vindecare ale alicinei, mulți oameni de știință sugerează tocarea sau tăierea în cuburi a usturoiului apoi lăsarea acestuia timp de 10 minute pentru ca enzima să lucreze înainte ca alicina să fie neutralizată de căldură.
Data viitoare când gătiți, asigurați-va că primul lucru pe care îl faceți este să mărunțiți usturoiul apoi să îl lăsați așa până când aveți și restul ingredientelor gata.
Sursa: realitatea.net
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”