05:55:49 22.03.2018
Stiri

GOOGLE a scos un buton de căutare folosit de milioane de oameni. Ce putem face

Știri 20.02.2018 17:02 Vizualizări638 Autor: Ziarul National
GOOGLE a scos un buton de căutare folosit de milioane de oameni. Ce putem face Sursa: realitatea.net

Dacă sunteți utilizator frecvent al căutării de imagini pe Google, probabil ați observat că a fost eliminat butonul „Vizualizați imaginea” din rezultatele căutării.

Butonul permitea vizualizarea unei versiuni complete a unei fotografii, fără a fi nevoie să fie vizitată pagina în care imaginea era publicată. Totuși, Google a decis să scoată această funcționalitate. Care este motivul?

Getty s-a plâns că mult folosita căutare de imagini pe Google a facilitat accesul utilizatorilor la imaginile Getty Images, fără permisiunea sau licența corespunzătoare. Deși butonul era util pentru utilizatori, el a provocat o încălcare semnificativă a drepturilor de autor, iar Google a fost nevoit să elimine opțiunea, după o înțelegere cu Getty Images.

Astfel, celebra agenție foto a renunțat la procedura legală contra Google, după ce butonul „Vizualizați imaginea” a fost scos, ca parte unui parteneriat între cei doi giganți.

Ce se poate face

Din fericire, browserele oferă posibilitatea de a adăuga extensii. Tocmai a fost creată o extensie pentru Chrome şi pentru Firefox, care repune butonul înapoi în căutări.

Instalarea se face ușor, extensia fiind disponibilă în Chrome Web Store şi pe site-ul Mozilla. Odată instalată extensia, butonul View Image va apărea exact în acelaşi loc ca înainte.

Cei care nu vor să instaleze extensii noi în browser vor putea în continuare să descarce imaginile din Google Images, doar că vor fi nevoiți fie să acceseze site-urile pe care fotografiile au fost publicate, fie să dea un „Save As” pe imaginea care apare în stânga ferestrei de căutare.

Sursa: realitatea.net

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md