08:25:42 23.09.2018
 
Stiri

Gheorghe Petic, „răzvrătitul” de la frontieră, despre acuzațiile potrivit cărora ar fi agent FSB: „Nu cunoașteți unde au învățat Leancă și Carpov?”

Anticorupție 20.08.2018 09:21 Vizualizări4719 Autor: Ziarul National
Gheorghe Petic, „răzvrătitul” de la frontieră, despre acuzațiile potrivit cărora ar fi agent FSB: „Nu cunoașteți unde au învățat Leancă și Carpov?” Facebook

Fostul angajat al Poliției de Frontieră, acum activist al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, susține că și-a făcut studiile în mai multe state și întreabă de ce nu este acuzat că ar fi „agentul acestor țări” în investigația apărută săptămâna trecută pe zeppelin.md, în care erau publicate documente potrivit cărora acesta a absolvit în anul 2010 Academia de grăniceri a serviciilor secrete rusești.

„Sunt gata să vă prezint toate diplomele mele şi CV-ul. Am absolvit mai întâi Academia de grăniceri din Ucraina şi de ce nu sunt și agentul SBU-ului ucrainean? Am invăţat şi în Bucureşti, la Viena şi Budapesta, de ce nu sunt şi agentul acestor ţări? Cum timp de opt ani pe nimeni nu a interesat diploma mea? Apropo, nu cunoasteţi unde au învăţat Iurie Leancă şi Eugen Carpov?”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Gheorghe Petic, revoltat de faptul că redacția noastră a preluat „nişte ticăloşenii din surse murdare”.

După apariția acestor acuzații în spațiul public, Petic a publicat o poză în care este alături de Natalia Morari de la Tv8 și face haz din faptul că ambii ar fi etichetați ca „agenți FSB” în R. Moldova.Menționăm că Gheorghe Petic a devenit cunoscut opiniei publice din R. Moldova în această vară când, îmbrăcat în uniformă de polițist de frontieră, povestea pe Facebook despre cazuri de contrabandă controlate de actuala guvernare. Petic nu mai activează de câțiva ani în cadrul acestui serviciu.

CITIȚI și Rosian Vasiloi, REACȚIE la acuzațiile potrivit cărora ar fi agent FSB: „Aberații. Cineva se simte deranjat de ceea ce fac”

Potrivit zeppelin.md, Petic ar fi fost trimis să studieze la „școala KGB” de la Moscova de şeful de atunci al Aparatului directorului general al Serviciului de Grăniceri, Rosian Vasiloi, exact aceeași pe care a absolvit-o și dânsul în 1994, între timp redenumită în Academia de Grăniceri a FSB: „5 aprilie 2010. Recrutul Gheorghe Petic absolveşte cu excelenţă cursurile Academiei FSB de la Moscova, specializându-se în tactici de recrutare. Acesta revine în Moldova, activând în calitate de instructor la Colegiul Serviciului de Grăniceri, poziţie importantă strategic pentru recrutarea agenţilor pentru FSB, dar şi pentru colectarea informaţiilor de la foştii săi cursanţi, despre realităţile de la frontieră”.


Foto: zeppelin.md

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md