17:38:16 19.09.2020
 
Stiri

Găselnița lui Chicu: OPOZIȚIA e vinovată de problemele agricultorilor, deoarece a „blocat” CREDITUL rusesc, declarat anticonstituțional. Premierul, AGRESIV când este îndemnat să ceară ajutorul ROMÂNIEI: „Du-te și fă politică în România”

Actualitate 14.08.2020 16:30 Vizualizări1950 Autor: Ziarul National
Găselnița lui Chicu: OPOZIȚIA e vinovată de problemele agricultorilor, deoarece a „blocat” CREDITUL rusesc, declarat anticonstituțional. Premierul, AGRESIV când este îndemnat să ceară ajutorul ROMÂNIEI: „Du-te și fă politică în România”


Premierul Ion Chicu a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor și federațiilor de agricultori din republică, însă întrevederea nu s-a soldat cu rezultate concrete, afirmă femeia de afaceri Diana Crudu. Aceasta a menționat că premierul a avut un comportament arogant și le-a cerut agricultorilor să ceară explicații de la opoziție, deoarece ea ar fi blocat creditul rusesc de circa 4 miliarde de lei. De asemenea, prim-ministrul s-ar fi răstit atunci când i s-a propus să ceară ajutorul Românei.

„La întâlnire au participat patru federații de profil. De la ora 9.00 până la 10.00 premierul ne-a spus cât de răi sunt agricultorii, că sunt cei mai mari evazioniști din R. Moldova. Că primesc subvenții, dar nu plătesc impozite”, a povestit Crudu.

Cei prezenți la discuții au avut câteva revendicări și propuneri, însă premierul a găsit imediat vinovații.

„Noi am cerut declararea situație de urgență în agricultură, în regiunile afectate de secetă. Am cerut compensații de 3 000 de lei la hectar, scutirea la plata taxelor pentru producătorilor agricoli afectați de secetă, grindină și înghețuri am mai cerut subvenții la procurarea semințelor și îngrășămintelor necesare pentru toamnă etc. Dânsul ne-a răspuns că suntem organizați politic de opoziție și că nu sunt bani, deoarece nu s-a votat pentru creditul rusesc. Astfel, la buget nu au mai venit circa 4 miliarde de lei”, povestește agricultoarea.

Tot ea a propus să fie solicitat ajutorul României, lucru care l-a enervat pe Ion Chicu. „Am propus să fie făcută o solicitare de urgență către Guvernul României, pentru ca să ne fie oferite semințe și motorină gratuit, la care premierul Chicu a zis: du-te și fă politică în România, nu aici. Cred că lucrurile nu se vor rezolva prin negocieri. Dengi net, no vâ derjiteți (Bani nu sunt, dar voi fiți tari n.r.). Acesta a fost mesajul prim-ministrului nostru”, a conchis Diana Crudu, făcând aluzie la o celebră frază a fostului premier rus Dmitri Medev, rostită în fața locuitorilor din Crimeea.

De partea cealaltă, premierul Ion Chicu spune, citat de un comunicat de presă al Guvernului, că „agricultorii au apreciat inițiativa Guvernului de a investi pentru anul 2021 resurse bănești pentru restabilirea sistemelor de irigare”.

„Fermierii consideră că implicarea politicului va agrava situația în sector, din acest motiv au propus crearea unei platforme de discuții între asociațiile și federațiile de agricultori și ministerele economiei și infrastructurii. O astfel de platformă ar permite crearea strategiilor de lungă duratăîn sectorul agricol. La fel, agricultorii au menționat că nu-și doresc să pună pe umerii statului problemele unui sector economic și au venit cu propuneri concrete care nu necesită investiții financiare imediate. Totuși, fermierii au solicitat scutirea de la plata impozitelor salariale și funciare a agricultorilor afectați de aceste calamități pentru anul 2020 și vacanță fiscală pentru primele șase luni ale anului 2021. Agricultorii au mai cerut ca Guvernul să întreprindă măsuri pentru a proteja producătorii autohtoni de importurile ieftine și de calitate suspectă”, se arată în comunicatul Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 14.08.2020 18:49

Sa astepti RATIUNE de la Vanea Chicu este la limita naivitatii si prostiei. E un SLANG Gamuros.

Victor 15.08.2020 23:58

Tare destept mai esti. Ai incercat cu Dodon ca sa mai furi inca un miliard, si nu ti-a mers, si acum turbati impreuna cu Dodon si PSRM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md