20:43:46 27.10.2020
 
Stiri

GALERIE FOTO // Directorul AIRM anunță o posibilă versiune vizavi de izbucnirea incendiului la Filarmonică: „A fost afectată inclusiv rezistența clădirii, ceea ce înseamnă că este nevoie de un poiect de reconstrucție totală”

Actualitate 25.09.2020 12:40 Vizualizări911 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Directorul AIRM anunță o posibilă versiune vizavi de izbucnirea incendiului la Filarmonică: „A fost afectată inclusiv rezistența clădirii, ceea ce înseamnă că este nevoie de un poiect de reconstrucție totală”


Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, distrusă joi de un incendiu, ar urma să fie reconstruită din temelie, întrucât a fost afectată rezistența clădirii.

Directorul Agenţiei pentru Inspectarea şi Restaurarea Monumentelor (AIRM), Ion Ștefăniță, a anunțat concluziile unei expertize prealabile, realizată la fața locului.„Filarmonica din Chișinău a fost afectată în proporție de 80%, inclusiv rezistența cladirii, ceea ce înseamnă că este nevoie de un proiect de reconstrucție totală. Cu excepția clădirii din stratul istoric sovietic(1960), partea veche a fost cel mai afectată”, susține Ștefăniță.

CITIȚI și Filarmonica „Serghei Lunchevici” va fi DEMOLATĂ. Pentru reconstrucție ar fi necesare sute de MILIOANE de lei. Autoritățile apelează la DONAȚIILE oamenilor și partenerilor externi pentru ca Filarmonica să fie reconstruită „sub egida președintelui”

Aceeași sursă a vorbit și despre o posibilă versiune a izbucnirii incendiului - „probabilitatea unui scurt circuit din spațiul blocului sanitar, aripa de nord a clădirii, din anexă”.

Amintim că incendiul izbucnit ieri în clădirea Filarmonicii a fost localizat în aceeași zi, după ora 16.00, însă a fost lichidat în totalitate abia astăzi-dimineață, după ora 10.00.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md