16:15:01 04.06.2020
 
Stiri

Frattini, interesat de dosarele penale deschise la Chișinău pe numele așa-zișilor funcționari de la Tiraspol, la solicitarea separatiștilor

Politică 13.05.2019 17:03 Vizualizări1108 Autor: Ziarul National
Frattini, interesat de dosarele penale deschise la Chișinău pe numele așa-zișilor funcționari de la Tiraspol, la solicitarea separatiștilor Novostpmr


OSCE va expedia o scrisoare procurorului general al R. Moldova, prin care va solicita informaţii despre numărul dosarelor penale existente astăzi pe numele așa-zișilor funcţionari transnistreni, despre infracţiuni şi dacă sunt deschise noi cauze penale.

Potrivit pretinsului preşedinte al autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, anunțul a fost făcut la sfârşitul săptămânii trecute de către reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Franco Frattini, în cadrul vizitei sale la Tiraspol. El a fost însoţit de Ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Dusan Dacho, Ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti, și şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Potrivit lui Frattini, scrisoarea către procurorul general „va servi drept început al monitorizării pe care OSCE intenţionează să-l desfăşoare împreună cu Procuratura Generală".

„Trebuie să rezolvăm această problemă, deoarece există progrese, de exemplu, în problema terenurilor agricole din raionul Dubăsari", a spus el, citat de tvrmoldova.md, subliniind că OSCE susţine necesitatea de a relua activitatea tuturor grupurilor de lucru în care sunt abordate problemele actuale.

„Săptămâna viitoare voi merge la Viena. Planific să comunic cu ambasadorii OSCE, cu domnul Miroslav Lajcak (actualul preşedinte al OSCE). Voi discuta şi despre organizarea întâlnirilor participanţilor la procesul de negocieri. Cred că în luna iunie este posibilă o vizită în formatul „3+2". Multe vor depinde de formarea Guvernului Republicii Moldova. Dar o vizită în formatul „3+2" poate fi organizată indiferent de aceasta. Voi discuta cu domnul Lajcak despre posibilitatea de a organiza o întâlnire în formatul „5+2" în iulie sau septembrie", a spus Frattini.

Krasnoselski a făcut haz de criza politică de la Chișinău: „În Moldova încă nu a fost eliminată complet criza politică. Le dorim vecinilor noştri stabilitate şi consens. Anume de aceasta depinde înaintarea în procesul de negocieri”.

Printre principalele probleme de pe ordinea de zi Krasnoselski a numit „problema telecomunicaţiilor şi cea a încetării cauzelor penale motivate politic”.

„Dacă procesul de negocieri va stagna, aşa cum se întâmplă astăzi, va fi foarte dificil să vorbim despre vreun progres şi noi acorduri”, a subliniat liderul transnistrean.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

timofei 13.05.2019 18:11

ce ar fi daca d-lui ar ajuta Moldova sa se faca mai rapid lumina in cazul miliardului rugand statele UE sa ofere mai rapid informatii si sa demareze ancheta comuna cu procuratura din Moldova in acest sens?!

Ion 13.05.2019 20:14

In perioada guvernarii democratilor sa obtinut sustinere de nivel inalt in solutionarea acestui conflict, sa discutat mult si sau regasit solutii care alte guvernari nu au fost in stare si in doua mandate.

Alexei 13.05.2019 20:43

Acest Fratinni e un pro-rus cu el trebuie foarte atent de discutat, nu în zadar Plahotniuc la criticat și a spus că face jocul Moscovei

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md