12:10:21 24.09.2020
 
Stiri

FOTO, VIDEO // Au protestat la FRONTIERĂ, pentru că nu mai vor să fie ținuți „ca într-un ȚARC”. Transportatorii sunt nemulțumiți că autoritățile le interzic deplasarea peste hotare. Poliția de Frontieră: „Protest ILEGAL”

Actualitate 07.08.2020 08:53 Vizualizări1764 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Au protestat la FRONTIERĂ, pentru că nu mai vor să fie ținuți „ca într-un ȚARC”. Transportatorii sunt nemulțumiți că autoritățile le interzic deplasarea peste hotare. Poliția de Frontieră: „Protest ILEGAL”


Un grup de transportatori auto, care nu a fost lăsat să meargă în România, a blocat ieri-seara traseul din apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din R. Moldova. Aceștia s-au plâns că sunt ținuți în R. Moldova „ca într-un țarc” din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie și nu pot să transporte pasageri și colete peste hotarele republicii. De partea cealaltă, reprezentanții Poliției de Frontieră spun că protestul transportatorilor este ilegal.

Deși era trecut de miezul nopții, pe traseul de la intrarea în punctul de trecere a frontierei Leușeni erau înșiruite unități de transport pe o distanță de câteva sute de metri. Cetățenii adunați au blocat, în semn de protest, circulația. Transportatorii se plâng că, deși au actele în ordine, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) îi sancționează „dur, dar fără motive”.

La fața locului au venit și mascații de la „Fulger”, pentru a nu admite escaladarea situației.

Poliția de Frontieră susține că protestatarii ar trebui mai întâi să se informeze despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemiei la intrarea într-un stat UE.

„Protestul transportatorilor este unul ilegal, iar blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni creează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic. Majoritatea manifestanților prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează R. Moldova pe plan internațional”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Sursa citată subliniază că, la ieșirea din R. Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome de infecție Covid-19, precum și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare de 14 zile.

„Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română. Înainte de a planifica călătoria, cetățenii trebuie să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE. Poliția de Frontieră nu va admite orice tip de ilegalitate la frontieră, inclusiv trafic ilicit de pasageri și acele acumulări ilicite de taxe. Pe această linie vom desfășura în continuare mai multe operațiuni de prevenire și combatere a acestor criminalități transfrontaliere”, a conchis sursa citată.

De menționat că transportatorii auto au anunțat că vor continua astăzi protestul, de această dată în fața ANTA.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

I.Vasile 07.08.2020 12:40

Peste tot lipsă de competență, înțelegerea faptului că informarea corectă promptă a cetățenilor, apărarea și protejarea drepturilor revine organelor statale, de asemenea, negocierea cu partea română ce ține de de logistică, condiții este datoria autorităților.. E necesar de înțeles că noi nu avem stat - o adunătură de organizații/instituții care umilesc și își bat joc de oameni, care la rândul lor, îi aleg de fiecare dată pe cei care promit, dar nu sunt în stare să presteze servicii de calitate și rapid cetățenilor

V. Cretu 07.08.2020 13:14

Prostovanii de la anta precum și de la instituții similare cum ar fi ansa, cna diicoot, etc.. trebuie trimiși în sectorul privat să înțeleagă cum se câștigă bucățica de pâine.. Exemplul cel mai strălucit este Georgia, unde Saacașvili pur și simplu a lichidat aceste instituții și economia a înflorit, PIB-ul crescând d1 8 ori!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md