00:24:49 06.08.2020
 
Stiri

FOTO, SFIDARE // Autoritățile din Găgăuzia au IGNORAT ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul de stat în BERNĂ. Dodon a mers la Comrat pentru a „sărbători eliberarea” de sub ocupația fascistă

Politică 23.08.2019 10:45 Vizualizări2613 Autor: Ziarul National
FOTO, SFIDARE // Autoritățile din Găgăuzia au IGNORAT ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul de stat în BERNĂ. Dodon a mers la Comrat pentru a „sărbători eliberarea” de sub ocupația fascistă


Autoritățile din UTA Găgăuzie au ignorat faptul că Guvernul a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora drapelul de stat în bernă, dar a organizat o „ceremonie solemnă de depunere a florilor la Complexul memorial, cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă”, la care a participat și președintele Igor Dodon.

Din pozele postate pe Facebook de președintele Igor Dodon se vede că drapelul nu a fost arborat în bernă.

„Astăzi am mers la Comrat unde, împreună cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, și deputați în Parlamentul R. Moldova, am participat la ceremonia solemnă de depunere a florilor la Complexul memorial cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă, marcată în ziua de 23 august. I-am felicitat pe locuitorii orașului Comrat și ai întregii autonomii cu ocazia acestei date importante și am subliniat în mod deosebit că evenimentele din august 1944 sunt percepute de marea majoritate a populației R. Moldova anume ca o sărbătoare a eliberării și a victoriei, în pofida diferitelor interpretări politice”, a scris Igor Dodon pe Facebook, chiar în momentul când premierul Maia Sandu își rostea discursul la evenimentul legat de Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare de la Chișinău.

Dodon s-a referit și la cei care contestă faptul că R. Moldova ar fi fost „eliberată” de sovietici.

„Sunt ferm convins că cei care nu respectă trecutul nostru nu au viitor, iar eroismul inegalabil al strămoșilor noștri în anii marelui război pentru apărarea patriei trebuie să servească drept model de bărbăție și de perseverență pentru generația tânără. Le-am dorit tuturor locuitorilor Comratului și Autonomiei Găgăuze multă sănătate, cer senin și prosperare”, a adăugat șeful statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Ciobanu 23.08.2019 12:50

V-am mai spus.Nu le dați ajutoare cu duiumul.Să trăiască din ce produc și nu-și vor face de cap.Altfel,îi alintați.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md