18:47:27 05.08.2021
 
Stiri

REPORTAJ FOTO // Românii de pe ambele maluri ale Prutului cer UNIREA. S-a anunțat o nouă Mare Adunare Națională

Social 16.05.2015 16:40 Vizualizări3204 Autor: Daniela Hadei
REPORTAJ FOTO // Românii de pe ambele maluri ale Prutului cer UNIREA. S-a anunțat o nouă Mare Adunare Națională


Cei peste 25 de mii de oameni ieșiți astăzi în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău au decis unirea forțelor civice, implicarea activă în campania electorală și organizarea unei Mari Adunări Naționale în luna iulie curent.

Participanții la mitingul din capitală au cântat cântece patriotice, au fluturat un tricolor imens și au scandat mai multe lozinci, printre care „Unire, frați români”, „Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, „Jos Mafia” și „Armata rusă afară”.

„Unica soluţie în momentul de față este Unirea. Doar prin Unire putem merge înainte. La 5 iulie va fi o mare Adunare Națională unde vom recuceri această piață. Un mare român, George Simion, nu a fost lăsat să ajungă aici. Suntem solidari cu el, de aceea, mâine la ora 16.00, în Piața Marii Adunări Naționale vă vor aștepta autocare cu care vom merge la Prut unde, la ora 18.00, George va încerca să treacă vama în țara lui”, a declarat Vitalie Prisăcaru, membru al Platformei Civice „Acțiunea 2012”.

Tinerii au mărșăluit până la Ambasada Rusiei, care era înconjurată de circa 50 de polițiști, apoi au plecat spre Ambasada României și cea a Americii.

În cadrul evenimentului, organizatorii au anunțat că platformele civice unioniste vor activa de acum înainte în cadrul aceluiași bloc, numit BUN (Blocul Unității Naționale).

Acestea se vor implica în campania electorală, înaintând candidaților din partea tuturor formațiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă față de România. Doar cei care vor semna Pactul și își asumă implementarea măsurilor cuprinse în document vor fi votați de către electorat. Pactul poate fi consultat pe site-ul www.pact.md.

,,Este pentru prima dată, după 24 de ani, când ieșim în stradă atât de mulți pentru Unire. Opțiunea noastră nu mai poate fi neglijată. Suntem o adevărată forță și glasul nostru devine din ce în ce mai puternic. Ca să reușim, noi, cei din Piață, trebuie să intrăm în fiecare casă și să dialogăm cu oamenii, să le explicăm ce înseamnă Unirea”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

Următorul eveniment major de acest gen va avea loc pe 5 iulie sub forma unei Mari Adunări Naționale. Blocul Unității Naționale (BUN) este compus pentru început din 22 de entități civice convinse de necesitatea transformării idealului Unirii Republicii Moldova cu România în proiect naţional. Toate organizațiile obștești din Republica Moldova pot să adere la acest Bloc ca membri fondatori până pe 1 iunie.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

George 16.05.2015 22:32

Toata stima si pretuirea pentru demonstranti!

Aitmatov 17.05.2015 13:27

Din păcate mancurții, UNII dintre ei, leac nu au. Mai ales dacă li să dă o funcție bugetară, de zeci mii lei. Asta e corupția subtilă molotovească. Unii din ei, vor bate în stînga și dreapta, doar ca să fie pe plac străinului și Stăpînului, care i-a pus în fotoliu.. Ar trebui să înțeleagî ciie care au redobîndit cetățenia romînă, că glasul lor conteayă, oriunde se vor afla ei.. ce ați făcut Fraților, de aiți iutat de Glie, Moșie și strămăși. Pe mîna cui ne lăsați. A foților de miliarde sau a DNA-ului de la București, care mai oferă o speranță. ...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce părere aveți despre majorarea, de la 9 la 13, a numărului de ministere de către noul Guvern?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md