12:16:56 03.12.2021
Stiri

FOTO // Poză cu Trump și întâlniri cu Iohannis și Erdogan. Președintele Dodon a MULȚUMIT României, iar la întâlnirea cu președintele Turciei nu a pomenit de profesorii expulzați abuziv

Politică 26.09.2019 09:39 Vizualizări2200 Autor: Ziarul National
FOTO // Poză cu Trump și întâlniri cu Iohannis și Erdogan. Președintele Dodon a MULȚUMIT României, iar la întâlnirea cu președintele Turciei nu a pomenit de profesorii expulzați abuziv


Președintele Igor Dodon are o agendă plină la New York, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Șeful statului a făcut o poză cu președintele SUA, Donald Trump, și s-a întreținut pentru câteva minute cu Klaus Iohannis și Recep Tayyip Erdoğan.

De asemenea, Dodon a rostit un discurs în cadrul Forumului Politic la nivel înalt privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Potrivit președintelui Dodon, care deocamdată nu a întreprins nicio vizită oficială în România, în cadrul discuției cu Klaus Iohannis a fost „parcursă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale”

„La New York, în cadrul Adunării Generale a ONU, am avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. În cadrul discuțiilor am parcurs întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale. Am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, menționând faptul că România este cel mai mare partener comercial al R. Moldova”, a scris șeful statului pe Facebook.

De asemenea, Igor Dodon a mulțumit României. „Am adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea R. Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv în domeniul economic, social, energetic. În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a completat Dodon.

La New York, Igor Dodon a avut o întrevedere și cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. „Am trecut în revistă relațiile bilaterale și am constatat cu satisfacție realizarea Acordului de parteneriat strategic, semnat în octombrie 2018, în cadrul vizitei oficiale a domnului Erdoğan în R. Moldova. Am adus mulțumiri conducerii Turciei pentru acordarea asistenței republicii noastre în realizarea mai multor proiecte, în special în Autonomia Găgăuză, dar și în procesul renovării clădirii Președinției”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului a adăugat că a fost abordat modul în care se desfășoară construcția stadionului de la Comrat. „Partea turcă a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate în termenii stabiliți. Pe finalul întrevederii, am discutat aspecte privind vizita oficială în Republica Turcia, pe care o voi întreprinde la finele anului curent”, a mai scris Dodon, fără a pomeni dacă s-a discutat și despre problema celor șapte profesori turci de la „Orizont”, expulzați ilegal în 2018, înaintea vizitei lui Erdogan în R. Moldova.

Președintele a mai avut ocazia să discute câte ceva cu Iohannis, cu care a stat alături și chiar a glumit, în cadrul Forumului Politic la nivel înalt privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, care a fost organizat în sediul ONU. „Am comunicat participanților Forumului despre eforturile R. Moldova în realizarea obiectivelor dezvoltării durabile, situația în politica internă și externă a țării noastre, precum și despre perspectivele reglementării conflictului transnistrean.Consider că acest eveniment este foarte important în vederea informării din prima sursă a partenerilor noștri externi și a promovării imaginii R. Moldova pe arena internațională”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md