07:12:38 21.05.2024
Stiri

FOTO // „Patria noastră e URSS”. PSRM-ul lui Dodon a adunat zeci de nostalgici în fața Parlamentului, care cer în limba RUSĂ să nu fie anulată marcarea „zilei victoriei” pe 9 mai, care glorifică trecutul sovietic

Actualitate 26.05.2023 11:41 Vizualizări2873 Autor: Ziarul National
FOTO // „Patria noastră e URSS”. PSRM-ul lui Dodon a adunat zeci de nostalgici în fața Parlamentului, care cer în limba RUSĂ să nu fie anulată marcarea „zilei victoriei” pe 9 mai, care glorifică trecutul sovietic


Blocul Comuniștilor și Socialiștilor organizează în aceste momente, în fața Parlamentului, un miting de protest împotriva intenției majorității parlamentare de a anula marcarea „zilei victoriei” pe 9 mai și de a sărbători pe data de 8 mai - „Ziua de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

În fața protestatarilor, care au steaguri sovietice, inclusiv pancarte cu textul „Patria noastră URSS”, a ieșit inculpatul Igor Dodon.

Citește și: DOC // „Ziua Victoriei”, impusă de URSS, urmează să fie ANULATĂ în R. Moldova. Deputații PAS propun ca pe 8 MAI să fie marcată „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial"

„Avem multe lucruri de care să fim mândri. Avem limba noastră moldovenească, istoria moldovenească, credința, tradițiile. Și avem o sărbătoare care ne-a unit mereu – „ziua victoriei” pe 9 mai. Acești conducători temporari și ticăloși din conducerea republicii cred că au ajuns la putere pentru totdeauna. Așa credea și Plahotniuc, care arunca curcani peste gardul Președinției. Și unde este acum? Trebuie să dăm o bătălie decisivă. Astăzi va fi fierbinte în Parlament. Suntem obligați să luptăm pentru valorile noastre”, a spus Dodon, cu referire la sărbătoarea impusă de URSS.

Dodon a chemat la unitate reprezentanții partidelor de stânga, pentru a răsturna guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Văd astăzi aici reprezentanți ai diferitelor partide politice. Poate că e cazul să ne unim. Victoria ar trebui să fie una pentru toți. Dacă nu ne unim, vom fi făcuți praf cu toții. „Steagul victoriei” și „ziua victoriei” trebuie să ne unească. Acest protest ar trebui să fie începutul. Protestele trebuie să escaladeze până când vom elimina această putere. Avem pentru ce să luptăm - pentru Moldova, pentru copiii noștri”, a spus Dodon în limba rusă, cercetat penal inclusiv pentru trădare de patrie în favoarea Moscovei.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md