17:17:57 30.11.2021
Stiri

REPORTAJ FOTO // Marea Adunare Națională: „Frați români, fie-vă milă de noi. Șansa a venit”

Social 05.07.2015 16:53 Vizualizări5945 Autor: Daniela Hadei
REPORTAJ FOTO // Marea Adunare Națională: „Frați români, fie-vă milă de noi. Șansa a venit”


Mii de români de pe ambele maluri ale Prutului s-au adunat astăzi în centrul Chișinăului unde au participat la Marea Adunare Națională și au cerut și au votat pentru Unirea R. Moldova cu România.

Din Piața Marii Adunări Naționale, unioniștii veniți din mai multe raioane ale R. Moldova, dar și din mai multe orașe din România au pornit pe jos spre București, în „Marșul lui Ștefan cel Mare”.

Chiar dacă are probleme de sănătate, doamna Margareta Cemortan, în vârstă de 73 de ani, a venit în centrul capitalei și alături de soțul ei a cerut să fie înlăturat hotarul de la Prut. Ar fi mers și în marș spre București, dar nu o mai țin picioarele.

„Dacă ar fi transport, aș merge până la București, că am ce spune acolo, dar așa, la 73 de ani, nu mai am aceleași puteri. Cu dragoste m-aș porni, dar am picioarele bolnave, căci am fost transportată în Siberia și sunt șubredă de tot, dar cu inima și cu sufletul pentru Unire. Avem toată speranța în tineri, ca ei să facă Unirea. M-aș duce fericită în mormânt, dacă se va împlini visul nostru de demult. Fraților români le-aș spune – fie-vă milă de noi, basarabenii. Ne-au lăsat o dată, dar să nu ne lase încă o dată. Șansa a venit, să ne susțină și să ne ajute, să nu se mai lepede de noi”, a spus femeia.

Moș Nicolae, în vârstă de 80 de ani, a venit de la Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, și ne-a spus cu lacrimi în ochi că așteaptă ziua când se va face Unirea.

„Această adunare ar trebui să scoată imunitatea hoților de la putere. Din anii ‘88 am participat la toate manifestațiile pașnice din Chișinău. Eram mulți atunci, zeci de mii. Azi, am venit special pentru acest eveniment, îmi doresc foarte mult să se apropie Unirea”, a precizat bătrânul, plin de emoții.

„Vin din orașul Cluj-Napoca, am venit special pentru acest eveniment. Am venit să cer Unirea”, ne zice domnul Ioan Mircea Corpodean, fost profesor de fizică, în prezent, pensionar.

Soții Ana și Vladimir Panas susțin ideea Unirii și spun că adevărul istoric trebuie reparat. „Am venit astăzi în centrul Chișinăului pentru că suntem de acord cu Unirea și vrem să reparăm un adevăr istoric. Și fetiței noastre îi cultivăm de pe acum dragostea pentru cultura noastră națională”, ne spun soții Panas.

Pe scena din centrul Chișinăului au evoluat mai mulți artiști din țara noastră, precum Cristian Aldea-Teodorovici, Maria Stoianov, ansamblul „Ștefan Vodă” și alții, care au interpretat cântece patriotice și, la fel, au cerut Unirea celor două state românești.

De asemenea, la eveniment au fost prezente personalități marcante de la Chișinău, care fac parte din Consiliul Onorific al Blocului Unității Naționale (BUN), precum și zeci de asociații ale Diasporei.

„Unirea nu mai este un vis, este o realitate. R. Moldova este un stat ocupat de hoți, corupți și mincinoși, credeți că liderii politici ne pot oferi un trai mai bun? Acești politicieni trebuie să înțeleagă că trebuie să se ferească din fața tăvălugului unionist. Dacă nu se vor da ei la o parte, îi vom da noi la o parte. Avem nevoie să facem un singur pas, haideți să aducem Unirea”, a îndemnat Constantin Codreanu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Marșul unioniștilor se va derula pe jos în următoarele zile, urmând traseul Strășeni-Lozova-Călărași-Cornești-Ungheni. Trecerea Prutului se va face pe jos sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, într-o refacere la scară mare a Podurilor de flori. Organizatorii invită toți doritorii să se alăture marșului sau să vină la Prut, toate acțiunile fiind autorizate și condițiile necesare fiind asigurare.

Este prima dată în istoria ultimilor ani când acțiunile în favoarea Unirii au un astfel de sprijin popular.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Marușca dela Cetatea Tighina 05.07.2015 21:03

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ =========== BUCOVINA DE NORD =========== ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———– —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE ! TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE ȘI ÎN BAZA „ACTULUI RE-UNIRII’ PT. TOTDEAUNA A BASARABIEI CU MOLDOVA ISTORICĂ ÎN CADRUL ROMÂNIEI MARI VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 ! ============================================

Sofica 06.07.2015 15:28

PROTEST ACADEMIC EUROPEAN DEMOCRATIC ! ––––––––––––––––––––––----------------------- Marți, 7 iulie 2015, la Universitatea Suceava- Presupusa întrevedere între Președintele României Klaus Iohannis și un Timofte Nicoară, doctor NE-Honoris Causa Președintele RM / Rep. Mafiotice staliniste cu un Guvern Hoț de miliarde/ –––––––––––––––––––- Mai muți academicieni și profesori de la Academia de Științe, Universitaea de Stat și de la alte instituții din Chișinău vor BOICOTA FERM intrarea pe teritoriul Romăniei europene și libere a unui TIMOFTE stalinist anti-romănesc și anti-unionist, acela care l-a arestat și deportat la 13 mai 2015 peste Prut în Europa Liberă pe Georgică Simion, lider unionist vest-moldovean din Focșani și din cauza interogatoriilor staliniste SIS-tematice de un KGB rusofon și rusofil Doi-Bălănist din Chișinău a mai multor tineri unioniști est-moldoveni din Chișinău. ––––––––––––––––––––––- NU ! NU ! NU ! – Intrării lui Timofte anti-românul pe teritoriul României ! N.B. – IATĂ CINE ESTE ADEVĂRATUL TIMOFTE OPORTUNIST- Un alt martir disident anti-comunist asasinat: inginerul Gheorghe David /1943-2007 / originar din s. Pepeni/ Sângerei – trimis in anul 1987 la o inchisoare-psihiatrica din Dnepropetrovsk din Ucraina de catre Marele Judecator-Presedinte filatelist Nicolae Timofte – retrimis la casa de nebuni Costiujeni iarăși de Timofte în 2005 – iar apoi omorât-otrăvit de fortele teroriste comuniste voroniste la 21 iulie 2007 când avea doar 64 de ani, pentru faptul ca s-a adresat la Curtea Europeană pt. Drepturile Omului /CEDO/ la Strasbourg din Franța, care ulterior in 2008 i-a facut dreptate

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md