03:49:01 03.03.2024
Stiri

FOTO // Cum arată cel mai NOU drum dat în exploatare în R. Moldova. „Tronsonul de drum Porumbrei – Cimișlia, cu o lungime de 19 km, va stimula comerțul dintre R. Moldova și UE”

Actualitate 08.11.2022 19:55 Vizualizări6953 Autor: Ziarul National
FOTO // Cum arată cel mai NOU drum dat în exploatare în R. Moldova. „Tronsonul de drum Porumbrei – Cimișlia, cu o lungime de 19 km, va stimula comerțul dintre R. Moldova și UE” Delegația UE la Chișinău


Tronsonul de drum Porumbrei – Cimișlia, cu o lungime de 19 km, a fost dat astăzi în exploatare, în cadrul unei ceremonii la care a participat și președinta Maia Sandu. Construirea tronsonului respectiv a fost posibilă grație unui împrumut de 30 de milioane de euro, care a fost oferit de Banca Europeană de Investiții în condiții preferențiale.

Potrivit Delegației Uniunii Europene la Chișinău, noul drum va stimula comerțul dintre R. Moldova și UE.

„Acest drum este de o importanță strategică și în contextul inițiativei UE „Culoarele de solidaritate”, care are drept scop asigurarea unor coridoare de tranzit pentru mărfurile esențiale către și dinspre Ucraina”.

Pe parcursul ultimilor 10 ani, Uniunea Europeană și Echipa Europa, prin Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, au oferit un sprijin semnificativ pentru îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea rețelei de transport rutier a R. Moldova.

Astfel, R. Moldova a beneficiat de sprijin de peste un miliard de euro pentru infrastructura de transport, pentru drumuri și căi ferate. Mai mult de 700 km de drumuri și 200 km de căi ferate au fost sau vor fi reabilitate cu sprijinul UE.

Noul tronson aparține M3, drumului Chișinău-Giurgiulești, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) - una din prioritățile Acordului de asociere R. Moldova - UE.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md