11:16:06 04.12.2022
Stiri

Fenomen straniu pe cerul Rusiei: Imagini cu „stâlpi de lumină” au fost publicate de locuitorii mai multor orașe

Actualitate 06.10.2022 13:12 Vizualizări2138 Autor: Ziarul National
Fenomen straniu pe cerul Rusiei: Imagini cu „stâlpi de lumină” au fost publicate de locuitorii mai multor orașe


Locuitorii din Belgorod au publicat online, aseară, imagini cu „stâlpi de lumină” observaţi pe cerul oraşului. Oamenii au raportat că astfel de „stâlpi” sunt vizibili și din Moscova, Murmansk și chiar Omsk.

Oamenii se întreabă care poate fi cauza acestei străluciri, iar explicaţiile pe care le dau cei care observă acest lucru variază de la un fenomen natural, până la punerea în funcţiune a complexului Peresvet.

Peresvet, numit după Alexander Peresvet, este o armă laser rusească pentru apărarea aeriană și războiul anti-satelit. Peresvet este una dintre cele șase noi arme strategice rusești dezvăluite de președintele rus Vladimir Putin la 1 martie 2018.

Ce sunt stâlpii de lumină

Un stâlp de lumină este un fenomen optic atmosferic în care un fascicul vertical de lumină pare să se extindă deasupra sau sub o sursă de lumină.

Se poate observa acest fenomen uimitor datorită jocului de lumină cu cristale de gheață care se formează în straturile superioare ale atmosferei – de obicei în nori cirrus (chiar și în cirrostratus), care se află la o distanță care depășește 8 mii km deasupra nivelului mării, potrivit calatorul.net.

În sezonul rece, aceste cristale se formează puțin mai jos, datorită cărora coloanele luminoase sunt mult mai ușor de observat, în plus, iau o formă mai deosebită în această perioadă.

Când soarele este sursa de lumină, acest fenomen se numește stâlp solar. Stâlpul de deasupra luminii se numește stâlpul superior, iar sub lumină este stâlpul inferior. Stâlpii inferiori sunt văzuți cel mai bine de pe un deal, munte sau aeronavă atunci când norul de gheață, ceața înghețată sau cristalele de gheață sunt prezente mai jos.

Stâlpii de lumină sunt frecvent observați în Scandinavia, zona de nord a statului New York, Canada și alte zone reci în timpul iernii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 240 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 220 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md