07:24:02 22.01.2019
 
Stiri

Examinarea „dosarului Chirtoacă” bate pasul pe loc. Apărarea și acuzarea se învinuiesc reciproc de tergiversarea examinării în fond a cauzei

Anticorupție 14.02.2018 12:17 Vizualizări1548 Autor: Ziarul National
Examinarea „dosarului Chirtoacă” bate pasul pe loc. Apărarea și acuzarea se învinuiesc reciproc de tergiversarea examinării în fond a cauzei

Examinarea dosarului parcărilor cu plată din Chișinău, în care primarul Dorin Chirtoacă figurează în calitate de învinuit, bate pasul pe loc. Ședința de astăzi a fost amânată, după ce avocații lui Dorin Chirtoacă au cerul recuzarea judecătorului și procurorului. De partea cealaltă, procurorul de caz, Dumitru Robu, spune că argumentele invocate de fiecare dată de apărare au menirea să tergiverseze examinarea dosarului.

„Procurorul urma astăzi să prezinte materialele din dosar, dar nu a făcut asta. A prezentat selectiv câte ceva. Astfel, este blocat procesul și acesta devine inutil. Nu este asigurat dreptul la apărare. De asemenea, procurorul spune că nu am nicio atribuție la licitația privind parcările cu plată. Atunci, care mai e sensul acestui proces? Am cerul să fie stopat acest dosar. Cel mai grav este că învinuirile îmi sunt aduse de Nistor Grozavu și Igor Gamrețchi, care au devenit martori în acest dosar. E un proces absurd prin care se urmărește suspendarea mea până în mai 2019, atunci când expiră mandatul de primar”, a declarat Dorin Chirtoacă după ședința de astăzi de la Judecătoria Chișinău, filiala Buiucani.

Chirtoacă este nemulțumit că dosarul a fost disjuns și vrea ca împreună cu Gamrețchi și Grozavu să ajungă pe banca acuzațiilor. „Să mergem pe dosarul inițial și să clarificăm lucrurile în instanță. Grozavu ba spune că au decis consilierii, ba subsemnatul… iar Gamrețchi are trei versiuni care se bat cap în cap. Gamrețchi a fost adus astăzi în calitate de martor, pentru că trebuie să presteze deja pentru beneficiile pe care le-a obținut. Astăzi l-am recuzat și pe judecătorul Negru, care în aprilie 2017 a examinat o cerere a companiei cu parcările cu plată. Acest judecător m-a obligat să punem pe ordinea de zi chestiunea privind parcările cu plată. Deci, dânsul nu poate judeca această cauză”, a adăugat Chirtoacă.

De partea cealaltă, procurorul de caz, Dumitru Robu, a menționat că procesul nu înaintează din cauza „inculpatului Chirtoacă”. „E o intenție abuzivă din partea inculpatului de a nu trece la examinarea fondului cauzei. Dânsul spune că nu se regăsesc careva depoziții, dar sunt niște aberații. Urmărirea penală s-a efectuat legal, sunt toate probele la dosar, iar în instanță urmează să fie audiați toți martorii, inclusiv Grozavu și Gamrețchi. Apărarea a recuzat atât judecătorul, cât și procurorul. Ei tot spun că lipsește un punct, o virgulă și tot tărăgănează”, a declarat procurorul Robu.

Dorin Chirtoacă acuză faptul că acest dosar deschis pe numele său este politic. Următoarea ședință de judecată în acest caz a fost programată pentru 20 februarie.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md