22:18:19 27.05.2024
Stiri

Ex-prima doamnă Galina Dodon PIERDE procesul împotriva ministrului Popșoi. De ce l-a acționat în judecată soția lui Dodon

Actualitate 17.04.2024 15:59 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
Ex-prima doamnă Galina Dodon PIERDE procesul împotriva ministrului Popșoi. De ce l-a acționat în judecată soția lui Dodon


Fosta primă doamnă a R. Moldova, Galina Dodon, a pierdut procesul în care l-a acuzat pe Mihai Popșoi, actualul ministru al Afacerilor Externe, de defăimare. Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins cererea de chemare în judecată depusă încă în august 2019 de soția fostului președinte Igor Dodon, împotriva lui Mihail Popșoi, scrie anticoruptie.md.

Decizia a fost pronunțată pe 9 aprilie de judecătoarea Veronica Jomiru-Niculiță. Galina Dodon a solicitat instanței să constate drept defăimătoare unele declarații ale lui Mihai Popșoi potrivit cărora pe numele său ar fi fost deschise dosare penale.

Galina Dodon l-a acționat în judecată pe Mihai Popșoi în 2019, după ce acesta a declarat public că soţia şefului statului de atunci ar fi figurat într-un dosar penal privind finanţarea ilegală a Partidului Socialiştilor. Afirmațiile au fost făcute în luna martie 2019, la un protest care s-a desfășurat în fața Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Atunci, Mihail Popşoi a declarat că o coaliție între Blocul ACUM și PSRM e foarte dificilă atâta timp cât prima doamnă are dosare penale.

„Acest lucru îl cunoșteam din presă și îl aveam confirmat din surse anonime din Procuratura Generală”, a declarat, ulterior, Mihai Popșoi. Prima şedinţă de judecată a avut loc în august 2019. La a treia şedinţă de judecată, din februarie 2020, magistrata Maria Frunze a declarat că se retrage în deliberare şi urmează să pronunţe o decizie la şedinţa programată pentru 3 martie 2020. Însă la şedinţa respectivă instanţa a decis că trebuie să fie reluată cercetarea judecătorească.

Galina Dodon este în prezent acuzată de complicitate în dosarul privind îmbogățirea ilicită, deschis pe numele lui Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md