19:30:12 21.07.2024
Stiri

Escrocherie WhatsApp: Vă fură conturile bancare atunci când apăsați acest buton

Actualitate 04.07.2024 09:00 Vizualizări42206 Autor: ZiarulNational
Escrocherie WhatsApp: Vă fură conturile bancare atunci când apăsați acest buton


O nouă funcție WhatsApp este folosită de infractorii cibernetici pentru a vedea totul pe ecranul telefoanelor mobile ale utilizatorilor. Toate noile funcții aduse aplicației de chat deținute de Meta ne facilitează viața de zi cu zi. WhatsApp este una dintre cele mai instalate aplicații din lume. Dar, așa cum se întâmplă adesea, unele dintre aceste funcții presupun acordarea anumitor permisiuni. Una dintre acestea se pare că provoacă probleme periculoase. Și anume mulți infractori cibernetici profita de ea. Aflăm în continuarea articolului la ce funcție trebuie să aveți mare grijă, atunci când o folosiți.

Vorbim despre posibilitatea de a partaja ecranul, astfel încât să poată fi văzut tot ce se întâmplă pe acesta, inclusiv notificările. Din luna august a anului trecut, pe WhatsApp puteți folosi funcția de partajare a ecranului. Și este mai mult folosită pentru a ajuta un membru al familiei să rezolve orice problemă de pe mobil. Acum această funcție este modalitatea prin care infractorii cibernetici pot intra pe telefonul mobil al utilizatorului, conform elespanol.

Google dezvoltă tocmai funcția de partajare a ecranului în Android 15, dar fără să vadă notificările care ajung pe mobil în orice moment. Este foarte important pentru confidențialitate, deoarece dacă ecranul este partajat, ca în acest caz al WhatsApp, și sosește un SMS cu codul PIN al noului card bancar, utilizatorul cu care este partajat ecranul, îl va vedea fără probleme!

Aceasta este vulnerabilitatea de care profită infractorii cibernetici pe WhatsApp, precum și lipsa de cunoștințe tehnologice a unor utilizatori. Aceștia sunt pașii pe care îi urmează escrocii:

  • Escrocii avertizează utilizatorul prin apelul video că nu funcționează bine camera video sau că există o eroare de actualizare.
  • Ei încurajează victima să apese butonul de partajare a ecranului pentru a rezolva problema.
  • Utilizatorul apasă butonul și escrocii pot vedea tot ce se întâmplă pe ecranul victimei.
  • Ei pot trimite un cod de securitate SMS pe telefonul mobil pentru a transfera controlul contului WhatsApp al victimei, pe un alt dispozitiv. (Citește mai jos)

Utilizatorul închide apelul video și în câteva minute poate pierde accesul la contul WhatsApp, precum și la toate informațiile pe care le poate avea în chat-uri. De obicei, este ușor să transmiteți o captură de ecran a contului bancar unui membru al familiei sau orice informații sensibile, cum ar fi actul de identitate, sau mai multe.

Odată cu viitoarea actualizare Android 15, conform Android Police, este de așteptat ca escrocii cibernetici să nu poată vedea nici una dintre notificările, cum ar fi SMS-urile primite, care ar putea ajunge pe mobilul utilizatorului. Acum, pur și simplu, dacă o persoană îl distribuie, se pot vedea toate notificările, cum ar fi mesajul SMS cu pin-ul contului bancar, care ajunge pe mobil. De aceea e recomandat să fiți foarte atenți la acest lucru!


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md