09:17:26 20.07.2019
 
Stiri

Elveția oferă R. Moldova șase MILIOANE de euro pentru a facilita angajarea în câmpul muncii a cetățenilor reveniți de peste hotare

Economie 11.02.2019 11:15 Vizualizări2634 Autor: Ziarul National
Elveția oferă R. Moldova șase MILIOANE de euro pentru a facilita angajarea în câmpul muncii a cetățenilor reveniți de peste hotare
Poză simbol

Guvernul Elveției va oferi R. Moldova circa șase milioane de euro pentru implementarea fazei a II-a a Programului „Valorificarea potenţialului migraţiei în Republica Moldova”.

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat astăzi inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere dintre Cancelaria de Stat şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Odată cu semnarea documentului, Biroul Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat va implementa două proiecte menite să contribuie la îmbunătățirea cadrului instituțional, combaterea sărăciei și consolidarea capacităților diasporei de a se implica activ în dezvoltarea socială și economică a republicii.

Programul finanțat de elvețieni va permite eliminarea lacunelor existente în domeniul migrației forței de muncă, oferind bărbaților și femeilor mai multe oportunități pentru migrația legală și temporară în scop de muncă. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va beneficia de sprijin pentru îmbunătățirea serviciilor de reintegrare prin angajare în câmpul muncii a migranților reveniți acasă.

Totodată, prin intermediul Programului vor fi implementate proiecte de inovare și instruire, dar și de diseminare a celor mai bune practici la nivel național și raional.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md