02:47:49 18.06.2018
 
Stiri

„Drumuri bune pentru Moldova” în raionul Cantemir. Autoritățile dau asigurări că până la finele verii în 50 de localități vor fi renovate mai multe porțiuni de drum

Social 08.06.2018 18:42 Vizualizări751 Autor: Ziarul National
„Drumuri bune pentru Moldova” în raionul Cantemir. Autoritățile dau asigurări că până la finele verii în 50 de localități vor fi renovate mai multe porțiuni de drum publika.md

În 50 de localități din raionul Cantemir urmează să fie renovate mai multe porțiuni de drum, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de autorități în primăvara aceasta. Bugetul lucrărilor este de 47 de milioane de lei, iar până acum au fost finalizate lucrările în şapte sate, fiind renovate porțiuni de circa 5,4 km.

Actualmente, drumarii lucrează la asfaltarea unor porțiuni de drum în alte două localități din raion. E vorba de un drum din satul Cârpeşti, acolo unde nu s-a reparat drumul de 30 de ani, când fusese dată în exploatare strada principală, spun localnicii. „Lucrările sunt efectuate calitativ și drumul va avea o durată de exploatare de până la 40 de ani”, a dat asigurări reprezentantul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Nicolae Avram, pentru publika.md.

La rândul său, primarul satului Cârpești, Ion Bâzu, a spus că anterior a încercat să repare unele porțiuni de drum, dar asta necesită mulți bani. „Este important pentru noi, deoarece dacă alte porţiuni de drum le-am mai reparat şi cu forţele proprii, pe acesta nu ne-am fi permis să îl reparăm în timpul apropiat”.

Un alt tronson de drum aflat în reparaţie este cel care leagă localităţile Leca de Antoneşti, cu o lungime de circa un km.

În alte şapte localităţi lucrările deja au fost terminate. Una dintre ele este Cania. Acolo a fost pus asfalt pe o porțiune de aproape un km de drum. „Erau foarte multe gropi, dar acum e minunat”, a spus un localnic.

Şi în satul Stoianovca au fost renovate două porţiuni de drum, cu o lungime de peste 700 de metri. Acestea fac legătura dintre şcoala, casa de cultură şi primăria din sat. Oamenii din sta spun că drumul era jalnic și își deteriorau automobilele prin craterele formate de ani buni.În cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern la iniţiativa liderului PD, Vlad Plahotniuc, urmează să fie reabilitați peste 1200 km de drumuri sătești, în 1241 de localități din republică. Pentru aceasta s-au alocat în jur de 1,6 miliarde de lei.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că, în contextul lansării proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, agenții economici, care transportă materiale de construcție pe calea ferată, vor beneficia de tarife avantajoase.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!timofei 08.06.2018 19:22

fapte nu vorbe, daca nu gresesc asa suna sloganul democratilor... si din cate ma uit, Plaha intr-adevar nu arunca cuvinte in vant!

Serghiu 08.06.2018 19:36

iată de ce oamenii, iată de ce eu voi vota PD-ul, pentru că ei chiar fac treabă și arată rezultate. 25 de ani nimeni nu a făcut un drum în țara asta

Inga 08.06.2018 19:43

Pentru mine e important ca pina la sfirsitul anului se vor construi peste 1200 km de drum in toata tara.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

11.06.2018 09:16 Nicolae Negru Un „prost al satului” sau un alt Roșca?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md