22:04:00 15.04.2024
Stiri

Dodon vrea să revină în fotoliul de la PREȘEDINȚIE? Socialistul vrea alegeri PREZIDENȚIALE și parlamentare ANTICIPATE. „Scrutinele trebuie să aibă loc în aceeași zi. Acest Parlament nu mai corespunde alegerii făcute de cetățeni pe 11 iulie”

Actualitate 11.11.2021 10:12 Vizualizări30830 Autor: Ziarul National
Dodon vrea să revină în fotoliul de la PREȘEDINȚIE? Socialistul vrea alegeri PREZIDENȚIALE și parlamentare ANTICIPATE. „Scrutinele trebuie să aibă loc în aceeași zi. Acest Parlament nu mai corespunde alegerii făcute de cetățeni pe 11 iulie”


Socialistul Igor Dodon consideră că actualul Parlament, unde Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are o majoritate confortabilă, nu mai corespunde votului cetățenilor de pe 11 iulie curent și trebuie dizolvat. Dodon consideră că ar trebui să demisioneze și președintele Maia Sandu, iar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate să aibă loc în aceeași zi.

„Reparațiile cosmetice”, care în opinia lui Dodon înseamnă revocarea unui ministru sau chiar a premierului Natalia Gavrilița, nu vor contribui la redresarea „situației complicate” în care se află R. Moldova.

„Acest neprofesionalism, această aroganță a actualei guvernări nu poate fi… O reparație cosmetică nu mai rezolvă problema. Ce înseamnă reparație cosmetică? Adică să-i schimbi pe Kulminski sau pe ministra Nemerenco cu altcineva. Chiar și schimbarea premierul Natalia Gavrilița nu va ajuta. Ei pot să o facă, pentru ca să arate că uite mută ceva. Deci, reparația cosmetică nu mai e valabilă”, a declarat aseară Dodon ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Potrivit socialistului, e nevoie de o „reparație capitală”, iar asta înseamnă dizolvarea Parlamentului și demisia președintelui Maia Sandu.

„Unica ieșire din această situație complicată este organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate. Alegerile trebuie să aibă loc în aceeași zi. Eu sunt sigur că lumea va înțelege tot mai mult că nu rezolvi nimic cu o reparație cosmetică. Sper că vor înțelege asta și cei de la guvernare și vor fi de acord să meargă la judecata alegătorului. Doar atunci se va putea de schimbat radical și concret lucrurile. Schimbările acestea de miniștri nu vor da rezultatul scontat. Eu nu țin minte o componență mai slabă a Parlamentului decât aceasta. Din 2005 încoace am avut tangență și cu mai multe legislaturi și niciuna nu a fost atât de slabă. Această componență a Parlamentului nu mai corespunde deja alegerii făcute de cetățeni pe 11 iulie. Oamenii au votat pentru acest Parlament, deoarece au fost făcute multe promisiuni. Aceste promisiuni nu au fost îndeplinite. Unica ieșire din situație e dizolvarea Parlamentului și desfășurarea, în aceeași zi, a alegerilor parlamentare și prezidențiale”, consideră Dodon.

De menționat că Dodon face această solicitare la 100 de zile de la învestirea Guvernului Gavrilița și la un an după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața Maiei Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md