05:08:27 03.06.2020
 
Stiri

Dodon toarnă gaz pe foc în scandalul diplomatic dintre R. Moldova și România: „Unii europarlamentari par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziție din R. Moldova”

Actualitate 23.05.2020 15:37 Vizualizări2971 Autor: Ziarul National
Dodon toarnă gaz pe foc în scandalul diplomatic dintre R. Moldova și România: „Unii europarlamentari par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziție din R. Moldova”


Deși recunoaște faptul că Republica Moldova beneficiază de un „sprijin generos” din partea partenerilor externi, iar „acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători”, președintele Igor Dodon ține să le arate din deget europarlamentarilor.

Într-o reacție legată de scandalul diplomatic dintre R. Moldova și România, generată de premierul Ion Chicu, după ce oficialul de la Chișinău a atacat România fiind supărat pe declarațiile europarlamentarului romând Siegfried Mureșan, Igor Dodon susține că în ultimele zile ar fi fost făcute mai multe declarații „care ar putea afecta în mod nejustificat relațiile bune și parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiți parteneri externi și în special cu România și Federatia Rusă”.

„Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră. Cu regret, în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze. Colaborarea noastră trebuie să fie una orientată strict spre interesele cetățenilor și să nu fie afectată de diferite declarații indiferent de care parte sunt făcute”, spune Dodon, amintind de „politica externă echilibrată” pe care o promovează.

CITIȚI și Primarul de Iaşi, mesaj pentru Chicu: "Ați vorbit urât în limba română despre țara care a întins o mână de ajutor. Din puținul nostru am dăruit celor care au același sânge ca noi"

Menționăm că după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că Guvernul Chicu nu poate gestiona pandemia de COVID-19 pentru că nu a implementat reformele necesare, premerul Ion Chicu l-a numit „ratat” și a declarat că România ar fi „cea mai coruptă țară” din Europa.

În replică, Ministerul de Externe de la București a catalogat drept „complet inacceptabile și inadecvate” declarațiile lui Ion Chicu, mai ales că, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial R. Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii R. Moldova într-un moment foarte dificil.

„MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a R. Moldova”, precizează MAE de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Vasile 23.05.2020 16:23

Bine zis tov.culiok! Tara noastra si .... nuai gresit si f.r. Fu...o la tara ta ca vai de buzele tale de te mai retii si dupa imunitatea oligarhului. !!!

Miticu Mitica 23.05.2020 16:43

Tara noastra este Moldova asa cum a iesit din soiuz, unanim recunoscuta de dreptul international si tarile marginase Ucraina si Romania; Tara ta igor DoDON este aceea la care urzeai ascuns, fara nici cel mai mic respect pentru cetatenii Moldovei, adica tara ta este acea fantoma federala la care visezi in secret. Igor DoDON traiesti intr-un vis. In curand va suna ceasul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md