20:25:31 16.01.2021
 
Stiri

Primarul de Iaşi, mesaj pentru Chicu: "Ați vorbit urât în limba română despre țara care a întins o mână de ajutor. Din puținul nostru am dăruit celor care au același sânge ca noi"

Actualitate 23.05.2020 12:57 Vizualizări2827 Autor: Ziarul National
Primarul de Iaşi, mesaj pentru Chicu:


Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, consideră că premierul Ion Chicu ar trebui să-şi ceară scuze pentru jignirile aduse României. Acesta a menţionat că poate România nu este cea mai bogată ţară din lume, dar din puţinul pe care îl are s-a împărţit cu cei care au acelaşi sânge.

"Scuze publice, domnule Chicu, vremelnic premier al R. Moldova. Ne pare nespus de rău, domnule Chicu, vremelnic prim-ministru al R. Moldova, că ați ratat șansa de a rămâne, cât de puțin, în cartea de istorie a Moldovei.
Dar nu suntem supărați, și știți de ce? Pentru că nu aveam și nu am avut așteptări de la domnia voastră. Cum poți să te superi pe un repetent la istorie că ia note mici?
Dar bunul-simț, tradițional, al tuturor românilor, oare unde este? Cum credeți că vă privesc românii din Basarabia, când ați jignit pe cei care au venit să-i ajute?
Tot ce a făcut și va mai face România pentru cetățenii Basarabiei este pentru că această națiune este călcată în picioare de propriii ei conducători, este umilită și sărăcită, vândută la străini și, mai nou, jignită. Ați jignit România, românii, limba română, istoria noastră comună, moșii și strămoșii noștri, pe propria dumneavoastră mamă și pe copiii care-i aveți. Ați vorbit urât în limba română despre țara care, cu același grai, a întins o mână de ajutor. Și nu suntem o țară bogată, dar din puținul nostru am dăruit celor care au același sânge ca noi.
Ați jignit milioane de basarabeni care au și cetățenie română, au copii aici la școală, au afaceri prospere la noi și se uită cu mândrie la istoria noastră comună.
Nu ne-am supărat, căci nu merită atenția ceea ce ați spus despre noi toți, dar imaginați-vă cum ar fi fost dacă germanii din estul zidului Berlinului îi apostrofau pe germanii din vest? Oare ce înțelegeți de aici? Se pare că mai nimic.
Nu suntem supărați, domnule Chicu, chiar dacă ne-am îmbolnăvit medicii, îngrijind pe ai noștri. Și știți de ce? Pentru că nu va dura foarte mult și dumneavoastră n-o să mai fiți nimic, dar absolut nimic, ci doar o pată roșie pe o floare albă – Basarabia!
Închei aici și vă fac o mărturisire: m-ați făcut să-i iubesc și mai mult pe frații mei din Moldova", a scris Mihai Chirica pe Facebook.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 23.05.2020 14:34

Ineptiile lui chicu urmaresc scopul distragerii atentiei publicului de la imaginile video cu culiocul lui dodon.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md