14:49:45 17.01.2020
 
Stiri

Dodon s-a dus la Moscova împreună cu Ceban, candidatul la funcția de director al „Moldovagaz”: Cadouri de la Kozak

Politică 17.07.2019 17:17 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
Dodon s-a dus la Moscova împreună cu Ceban, candidatul la funcția de director al „Moldovagaz”: Cadouri de la Kozak


Președintele Igor Dodon, care se află astăzi la Moscova, l-a prezentat vicepremierului rus Dmitri Kozak pe candidatul la funcția de președinte al Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

La întrevederea de lucru cu oficialul rus, Dodon a mulțumit Rusiei pentru prelungirea regimului preferențial de export pentru cinci categorii de produse moldovenești pe piața rusă și a cerut reduceri la tarifele pentru gazele naturale începând cu 1 septembrie curent.

„De asemenea, am abordat chestiuni privind eliberarea autorizațiilor de transport și extinderea listei agenților economici ce livrează conserve și produse vinicole. În mod aparte, am discutat subiecte ce țin de asigurarea neîntreruptă a țării noastre cu gaze naturale, ținînd cont de faptul că acordul cu privire la tranzitarea teritoriului Ucrainei expiră la finele anului curent. Totodată, am examinat solicitarea părții moldovenești de a ne oferi reduceri la tarifele pentru gaze, începând cu ‪1 septembrie‬ curent”, a scris șeful statului pe Facebook.

Oficialii au discutat și despre problema transnistreană: „Am subliniat faptul că prioritățile stabilite în procesul reglementării transnistrene pentru perioada următoare au drept scop intensificarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. În context, mi-am exprimat speranța că eforturile comune ale mediatorilor și observatorilor vor deschide noi perspective pentru organizarea unei reuniuni în formatul de negocieri „5+2", preconizată preventiv pentru prima jumătate a lunii octombrie curent”.

Dodon l-a mai informat pe Kozak despre acțiunile care vor fi întreprinse în vederea organizării celui de-al doilea Forum economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău în perioada ‪20-21 septembrie curent‬.

„La finalul întrevederii, am menționat cu satisfacție faptul că în ultima lună a avut loc o resetare substanțială a relațiilor bilaterale moldo-ruse, ceea ce ne permite să atingem un nou nivel calitativ de colaborare reciproc avantajoasă între Republica Moldova și Federația Rusă”, a conchis președintele Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Spencer 17.07.2019 19:20

Se vede că băeiții din PSRM fiecare funcție o cer de la Kozak.

Denis 17.07.2019 19:52

Luna a trecut, s-a dus sa-si ia milionul.

Vasile 17.07.2019 23:58

Cine ramane prostul societatii? Sandu,poporul,ucraina,eu ei sau magarul primariei? Pe cine-i duce de nas? Pe mumasa,pe piz... ...? Lepadatura de el. Merge cu doua ciotui in loc de coarne!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md