16:13:28 24.06.2018
 
Stiri

Dodon, extrem de SATISFĂCUT de faptul că R. Moldova a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică: „Este solicitarea majorității cetățenilor noștri”

Politică 14.05.2018 20:47 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Dodon, extrem de SATISFĂCUT de faptul că R. Moldova a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică: „Este solicitarea majorității cetățenilor noștri”

R. Moldova a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), iar anunțul a fost făcut cu mare fast de președintele Igor Dodon, care a participat, în calitate de invitat special, la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс, care a avut loc la Soci.

„Propunerea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a acorda statutul respectiv R. Moldova a fost susținută unanim de liderii țărilor membre ale UEE. După anunțarea acestei decizii, am ținut un discurs la ședința Consiliului eurasiatic economic suprem și le-am mulțumit șefilor statelor-partenere pentru încredere. Totodată, am subliniat că cooperarea și mai strânsă a Moldovei cu Uniunea Economică Eurasiatică este solicitarea majorității cetățenilor noștri și drept interes național obiectiv”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, obținerea statutului de observator ne va permite R. Moldova să colaboreze „cu mai mult succes cu țările UEE în domeniul comerțului, agriculturii, industriei, IT, economiei digitale și în multe alte sfere economice”.

„În final, mi-am exprimat siguranța că în realitatea de azi doar dialogul și cooperarea economică reciproc avantajoasă, politica externă echilibrată poate asigura dezvoltarea stabilă și menținerea statalității a R. Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Nicolae 15.05.2018 01:58

Republica Molotova este exact ca vitelul care suge la 2 tite. Mare greseala cu acest statut de observator. Mai degraba trebuia anuntat ca iese din CSI. Se stie de ceva vreme prin UE (singurul sponsor al ``statalitatii`` RM) de vitelul cu 2 tite. Mare gogomani aia pe la Bruxelles sa mai dea vreo para la cersitul asa zisilor ``pro europeni``. Sa vezi atunci statalitate si dodoni . Rusine !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.06.2018 10:49 Nicolae Negru Nicolae Negru // S-a împușcat Plahotn...

18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md