00:02:33 22.01.2018
Stiri

​Dodon l-a felicitat pe Iohannis cu ocazia unirii Basarabiei cu România sau de ce părinții lui Dodon nu ajută Republica Moldova

Politică 03.12.2017 12:30 Vizualizări1173 Autor: Ziarul National
​Dodon l-a felicitat pe Iohannis cu ocazia unirii Basarabiei cu România sau de ce părinții lui Dodon nu ajută Republica Moldova

Trustia elegii politikoase

La 1 decembrie, dis-de-dimineață, prezidentul Dodon a adresat „cele mai sincere și cordialefelicitări” președintelui românilor de pretutindeni, Klaus Iohannis, cu ocazia celor 99 de aniîmpliniți de la Marea Unire din 1918. Să fie vorba despre o greșeală tehnică fatală, o eroareîntâmplătoare, sau e un început de trădare a statalității? Marea Unire, o știe orice elev multilateral dezvoltat, a început cu unirea Basarabiei, la 27 martie 1918. România, la care sereferă în felicitarea sa „sinceră și cordială” de 1 decembrie Dodon, cuprindea toată Moldovaștefană din harta pe care i-a dăruit-o Putin, inclusiv teritoriul pruto-nistrean basarabeanrepublico-moldovenesc.


Prin urmare, prezidentul l-a felicitat de fapt pe Iohannis cu ocazia unirii teritoriului Republicii Moldova de la începuturi până-n zilele noastre, ca parte a Basarabiei, cu România și, de parcă aceasta era puțin, i-a mulțumit României „pentru suportul acordat Republicii Moldova”, celui de-al doilea stat românesc. Cu alte cuvinte România acordă suport României, iar Dodon îi trimite „sincere mulțumiri”, în loc să refuze categoric ajutorul perfid, care sporește unionismul. Acum stau și mă gândesc n-ar putea părinții lui Dodon să întrețină și Republica Moldova, nu numai pe fiul lor, ca să putem renunța la banii României, UE și SUA, măcar până intrăm în Uniunea Eurasiatică și ne va salva Rusia?

Al vostru esopt, ștanghențirc, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md