07:05:05 02.10.2023
Stiri

Dodon aduce Uniunea Euroasiatică în R. Moldova: „Cetăţenii şi oamenii de afaceri să se familiarizeze cu procesele de integrare eurasiatică”

Politică 03.10.2019 08:00 Vizualizări3354 Autor: Ziarul National
Dodon aduce Uniunea Euroasiatică în R. Moldova: „Cetăţenii şi oamenii de afaceri să se familiarizeze cu procesele de integrare eurasiatică”


Președintele Igor Dodon nu a renunţat la ideea de a integra R. Moldova în Uniunea Euroasiatică. Şeful statului a menționat în cadrul ședinței de marți a Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice că R. Moldova intenționează să coopereze mai strâns cu Comisia Economică Eurasiatică.

„Preconizăm să studiem posibilitățile de participare a R. Moldova la Banca Eurasiatică de Dezvoltare. Înțelegem avantajele economice pe care le-ar putea obține Moldova în urma aderării la această instituție. Examinarea în detaliu a activității Băncii și întâlnirile cu conducerea acesteia, după mine, ne vor permite să determinăm proiectele investiționale prioritare pentru Moldova și să promovăm ideea aderării țării la Banca Eurasiatică de Dezvoltare", a declarat Igor Dodon, citat de Accent TV.

De asemenea, Dodon a spus că vrea ca R. Moldova să aibă un reprezentantul permanent la Comisia Economică Eurasiatică.

CITIȚI și Adepții UE prind teren în R. Moldova: 58% ar vota la referendum aderarea la UE. Câți susțin apropierea de Uniunea Vamală

„Un reprezentant permanent îi va permite Moldovei să mențină contacte strânse cu Comisia, să primească rapid informații legate de dezvoltarea cooperării comerciale și economice, a reglementărilor vamale, tehnice, sanitare și de altă natură”, a subliniat el.

Mai mult decât atât, șeful statului vrea o prezenţă mai activă a Uniunii Euroasiatice în R. Moldova.

„Suntem dispuși să asigurăm din punct de vedere tehnic activitatea ședințelor în deplasare ale subdiviziunilor publice ale Comisiei Economice Eurasiatice și ale comitetelor consultative la Chișinău. De asemenea, suntem gata să primim participanții la diverse manifestări de afaceri, forumuri. Toate acestea vor contribui la popularizarea activităților Uniunii Economice Eurasiatice în Moldova, la familiarizarea cetățenilor și a oamenilor de afaceri autohtoni cu procesele de integrare eurasiatică. Propunerea noastră rămâne valabilă ‒ Chișinăul așteaptă oaspeți din partea Comisiei Economice Eurasiatice și din țările Uniunii Eurasiatice”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md