09:07:42 24.09.2021
Stiri

Dodon, ÎNFRICOȘAT: Amenință cetățenii R. Moldova să NU participe la Marea Adunare Centenară de pe 25 martie, numindu-i „fani ai echipelor de fotbal”

Politică 22.03.2018 13:06 Vizualizări4077 Autor: Ziarul National
Dodon, ÎNFRICOȘAT: Amenință cetățenii R. Moldova să NU participe la Marea Adunare Centenară de pe 25 martie, numindu-i „fani ai echipelor de fotbal”


Președintele Igor Dodon susține că o parte a societății este turburată în aceste zile de „acțiunile unioniste agresive” care se desfășoară pe teritoriul R. Moldova, iar dacă lucrurile vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate, va anunța crearea unui „Front Național”, menit să mobilizeze toți cetățenii republicii „la acțiuni concrete de protejare a țării și a poporului”.

Mai mult, Dodon îi numește pe care care vor participa, pe 25 martie curent, la Marea Adunare Centenară „fani ai echipelor de fotbal”.

„Vedem cu toții cum o campanie de comemorare a unui eveniment istoric, centenarul unirii, s-a transformat rapid într-o operațiune de sfidare a statalității moldovenești, cu aplicarea unor procedee perfide, cu mobilizarea diferitor organizații unioniste finanțate din exterior, cu îndemnarea și coruperea aleșilor locali la semnarea unor acte anticonstituționale, numite de ei „declarații de unire”.

Înțelegem prea bine că toate aceste acțiuni sunt parte a unui scenariu amplu antistatal, care țintește subminarea încrederii cetățenilor noștri în propria țară și urmărește manipularea lor ideologică și psihologică pentru a-i determina să renunțe la independența și suveranitatea R. Moldova, pe calea acceptării unei uniri, de fapt a unei anexări teritoriale la statul român”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului îndeamnă cetățenii R. Moldova să nu iasă în stradă la 25 martie curent, deoarece această măsură ar putea să aibă un caracter violent.

„Știm că pe data de 25 martie este preconizată o adunare unionistă, la care în mod abuziv și ilegal au fost chemați inclusiv copii din gimnazii și licee, pentru a crea impresia de suport social larg. La Chișinău vor veni și sute sau mii de adepți ai grupărilor de extrema dreaptă și fani ai echipelor de fotbal din România. Există mai multe semnale că această adunare unionistă ar putea avea un caracter nu doar provocator, ci și violent. Vă îndemn să nu coparticipați la evenimente care comportă riscuri și care reprezintă o pată rușinoasă pe obrazul Patriei noastre, R. Moldova. Atenționez și organele de forță să-și facă responsabil datoria și să împiedice orice escaladare a spiritelor stradale”, se arată în apelul președintelui.

Menționăm că cetățenii R. Moldova care simt românește urmează să marcheze, pe 25 martie curent, 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Organizatoarea evenimentului, Alianța pentru Centenar, a informat că e vorba de un manifestare pașnică, cea mai mare de la Independență încoace, în cadrul căreia va fi aprobată o declatație prin care se va cere reUnirea celor două state românești.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dragos 22.03.2018 13:24

Ce mai fojgaiala, ce mai trepidatie! Mega-oaie Dodoloaie, cap in forma de tigaie, in loc de gargauni c***e, lanseaza nucleara falsa.

Mihai 22.03.2018 14:04

Unde-i unul nui putere La nevoi si la durere Unde-s doi puterea creste Si lucrul mai mult sporeste. Hai sa dam mana cu mana Cei cu inima romana Sa jucam hora unirii Pe pamantul Romanii.

vasile 22.03.2018 15:50

Bravooo Mihai!!!Toate le-am vazut la tine, dar asa ceva prima data subliniez fapta! Sa ne pupe stalinistii in locurile unde nu vor iubitele.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md