09:20:31 24.01.2018
Stiri

Dodon îl citează pe Druță de la Moscova: „Limba moldovenească este maica limbii române”

Politică 04.09.2017 09:19 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
Dodon îl citează pe Druță de la Moscova: „Limba moldovenească este maica limbii române”

Scriitorul Ion Druță, stabilit la Moscova, a împlinit ieri vârsta de 89 de ani, iar președintele Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare.

În mesaj, Dodon îi urează lui Druță „La mulți ani!” și își exprimă „mândria și bucuria de a fi contemporanul Domniei dumnealui și a-i ura, în numele unui întreg popor, multă sănătate și liniște sufletească”.

„Providențiale viziunile, memorabile replicile, argumentate tezele dumnealui vin să verse lumină acolo unde domină neștirea. De la înălțimea inteligenței, înțelepciunii și a vârstei matusalemice, este cel care pune accentul în una dintre dilemele societății noastră – limba. Trebuie să se facă auzită de toți moldovenii teza că „limba moldovenească este maica limbii române”, pentru a nu se specula cu această mare intimitate, iubire, cel mai sfânt lucru pe care îl porți în suflet”, îl citează Dodon pe Druță.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Polilogu 04.09.2017 14:57

A spus asa ceva ION DRUȚĂ? Nu-mi vine sa cred !!!

MAICA NOASTRĂ ROMÂNIA 04.09.2017 21:01

Cască ochii dodonKGB(”moldovenizat”-a se citi RUSIFICAT de Călăii OCUPANȚI ruși): ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! *** Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA, urmaşa Daciei ROMANE şi a ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN!*** ***Destinul nostru,al ROMÂNILOR basarabeni, este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!ACUM.*** Ai căscat ochii dodonkgb ? Tovarășe dodonKGB-RUSIFICATOR viclean,mincinos numit ”STATALIST-moldovenist”,care iei apă în gură când auzi SFINTELE NUME STRĂMOȘEȘTI: ROMÂNIA,ROMÂN,ROMÂNESC,ROMÂNEȘTE,bagă la bostan: REUNIFICAREA României de est(Basarabia) cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA este în plină desfășurare !

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md