21:11:49 29.09.2020
 
Stiri

Dodon i-a sugerat președintelui Italiei să introducă obligativitatea prezentării de către cetățenii R. Moldova a unui test pentru COVID-19, dacă vor să intre în acest stat

Actualitate 29.07.2020 16:53 Vizualizări14041 Autor: Ziarul National
Dodon i-a sugerat președintelui Italiei să introducă obligativitatea prezentării de către cetățenii R. Moldova a unui test pentru COVID-19, dacă vor să intre în acest stat
Poză simbol


Președintele Igor Dodon l-a rugat astăzi pe președintele Italiei, Sergio Mattarella, în cadrul unei convorbiri telefonice, să permită intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul acestui stat.

Totuși, șeful statului i-a sugerat oficialului italian ca cetățenii R. Moldova să fie obligați să prezinte certificate de testare la COVID-19 și să efectueze, în caz de necesitate, testări repetate imediat după intrare în Italia.

„Am constatat cu regret că pandemia COVID-19 a stopat schimburile existente anterior între țările noastre, inclusiv la capitolul circulației libere a persoanelor. În acest context, m-am adresat Președintelui Mattarella cu rugămintea de a permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia cu condiția prezentării certificatelor de testare la COVID-19 și efectuării, în caz de necesitate, a testări repetate imediat după intrare în Italia”, a scris Dodon pe Facebook.

Menționăm că autoritățile italiene mențin restricții de intrare în Italia pentru cetățenii Republicii Moldova până pe 31 iulie 2020. Totodată, rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat sau au tranzitat Republica Moldova.

Zborurile directe și indirecte către și dinspre Republica Moldova rămân suspendate. Restricțiile sunt valabile și pentru transportul terestru.

Cetățenii italieni, ai statelor Uniunii Europene, ai statelor Acordului Schengen, Marii Britanii, Andorrei, Monaco, San Marino și ai Statului Vatican, cu reședință/domiciliu în Italia, care au călătorit în R. Moldova, pot intra în Italia după completarea unei declarații și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 29.07.2020 20:17

Iacava fi si Gondon inregistrat ca psdinte in istoria moldovei si mentionat ca primul tradator de tara prin grupul WAGNER.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md