05:25:56 05.08.2020
 
Stiri

Dodon, gogoașle, icrele negre și peștișorul de aur

Politică 06.10.2019 20:39 Vizualizări2221 Autor: Ziarul National
Dodon, gogoașle, icrele negre și peștișorul de aur


Trustia, elegii politikoase

De când și-a cumpărat partid socialist, Dodon a devenit dependent de bugetul Gazpromului și de bucătăria rusă, care și-a câștigat o faimă binemeritată cu clătitele, gogoașele, cartofii cu coajă, icrele negri și roșii (cu votcă, firește). În prima lui vizită chinuită la New York, președintele Republicii Molotova a ignorat bucătăria americană, nu s-a dus să mănânce hamburgheri și să bea Cola dietetică cu Trump și Melania, ci a preferat – împreună cu Galea lui caritabilă, ofcoz - să ia masa la un restaurant moscălesc.

Patriotului și statalistului-șef nu i-a dat prin cap să meargă la vreun restaurant mioritic, să comande mămăligă cu brânză și un Negru de Purcari în ajunul Zilei Naționale a Vinului și nici nu avea cum, el a devenit icroolic. Aceasă aventură a prezidentului nostru județean mi-a părut asemănătoare cu a unui voluntar de „război civil” din perimetrul „russkimir” care a prins peștișorul de aur și i-a poruncit să transforme apa râului în votcă. A doua dorință a voluntarului a fost să transforme în votcă apa mării. La a treia dorință imaginația lui se epuiză: „Mai fă-mi o sticlă de votcă și ești liber!” – zise el mărinimos.

Pomenindu-se la New York, capul lui Dodon nu a putut produce altă curiozitate, decât un restaurant rusesc. Să sperăm că mai există restaurante rusești pe la New York, ca Dodon și Galea să aibă unde se distra, unde merge în excursie, dacă vor nimeri a doua oară pe acolo.

Acum stau și mă gândesc: dar poate el era obligat să se alimenteze la restaurantul moscălesc, poate asta a fost condiția sponsorizării vizitei sale?

Al vostru gogoș, blinel, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


macar 07.10.2019 02:27

asa e porcul cu numele dodon, ajuns pisedinte prin mistificari electorale

Voila 07.10.2019 17:12

uzkimir

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md