21:37:11 23.05.2018
 
Stiri

Dodon, după depunerea jurămintelor de către noii miniștri: „Ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării”

Politică 10.01.2018 11:30 Vizualizări2734 Autor: Ziarul National
Dodon, după depunerea jurămintelor de către noii miniștri: „Ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării”

Președintele Igor Dodon susține că miniștrii numiți azi în funcție sunt „lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care au fost învestiți, dar și pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte”.

În opinia șefului statului, „guvernarea eurounionistă” se menține la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice și ale statului de drept.

„Este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sunt susținute de Curtea Constituțională. (...) În alt context politic și geopolitic, ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însă, când până la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoțiile și dorința de a pedepsi Guvernul cu orice preț. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime și va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie și anticipate”, a scris Igor Dodon pe Facebook, la puțin timp după ce socialiștii au îndemnat lumea să fie pregătită să vină la Chișinău la ordinul lui.

Igor Dodon avertizează, însă, că „orice răbdare are limite” și că „guvernarea trebuie să renunțe la practicile de trișare a statului de drept și de compromitere a Constituției și a instituțiilor statului”: „Fiindcă și opoziția socialistă, și Președinția își rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetățeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi și abuzuri constituționale. (...) Cu cât mai antisocial și antistatal vă comportați acum, cu atât mai dureroasă va fi lovitura pe care o veți primi. Rugăți-vă să primiți această lovitură abia în alegerile parlamentare, nu mai devreme”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!timofei 10.01.2018 12:01

cetatenii inteleg perfect ce se petrece, si prin inactiune ii demonstreaza lui Dodon se doreste integrarea europeana!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md