06:01:24 17.12.2018
 
Stiri

DOC // REDISTRIBUIRE a banilor din bugetul de stat: Guvernul alocă încă 400 de milioane de lei pentru „Drumuri bune” și taie 500 de milioane de la Sănătate

Economie 06.12.2018 10:21 Vizualizări926 Autor: Ziarul National
DOC // REDISTRIBUIRE a banilor din bugetul de stat: Guvernul alocă încă 400 de milioane de lei pentru „Drumuri bune” și taie 500 de milioane de la Sănătate

Guvernul a aprobat o decizie redistribuie Alocaţiile aprobate între ministere și alte instituţii bugetare au fost redistribuite, ieri, de Guvern, ca urmare a reorganizării structurale a administraţiei publice centrale subordonate Guvernului sau a reducerii finanțării externe.

Astfel, au fost realocate cheltuielile neexecutate pentru programe din sectorul infrastructurii drumurilor, finanțate din împrumuturile Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene de Investiții și din granturile Comisiei Europene, din motivul rezilierii contractelor, semnate anterior cu companiile de construcție a drumurilor, urmare a nerespectării condițiilor contractuale.

Prin urmare, Guvernul a alocat încă 400 de milioane de lei pentru Programul de reparație periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor, inclusiv pentru Programul „Drumuri bune pentru Moldova”, pentru a acoperi o parte din diferența dintre volumul alocațiilor aprobate în buget pentru anul 2018 în sumă de 1,47 de miliarde de lei.

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, i-a fost diminuat bugetul cu 5 milioane de lei din cauza nevalorificării mijloacelor prevăzute pentru achiziționarea ambulanțelor. „În rezultatul redistribuirilor de alocații operate, volumul total al resurselor și cheltuielilor aferente proiectelor finanțate din surse externe se diminuează cu 500 mil. lei, majorându-se respectiv, volumul cheltuielilor din resurse generale”, se arată în nota explicativă a hotărârii de Guvern.

În schimb, bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost majorat 1,95 de milioane de lei din contul reducerii cu suma respectivă a bugetului Serviciului de Protecție și Pază de Stat.Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md