18:03:53 23.02.2019
 
Stiri

DOC // Reacția FMI la demisia guvernatorului Cioclea: „Colaborare excelentă”

Economie 21.11.2018 09:55 Vizualizări1297 Autor: Ziarul National
DOC // Reacția FMI la demisia guvernatorului Cioclea: „Colaborare excelentă”

Fondul Monetar Internațional (FMI) apreciază activitatea depusă în ultimii trei ani de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, care și-a anunțat ieri demisia, invocând motive personale.

„Apreciem înalt aportul domnului Cioclea în calitate de conducător al Băncii Naționale a Moldovei la progresele atinse și îi mulțumim pentru colaborarea excelentă pe parcursul ultimilor trei ani. Vom continua relația strânsă și constructivă cu Banca Națională a Moldovei și vom colabora cu noul guvernator al BNM în cadrul dialogului cu autoritățile moldovenești pe marginea programului economic și interacțiunii Fondului Monetar Internațional cu autoritățile din țările-membre”, se arată într-un comunicat de presă al FMI.„Obiectivele pe care mi le-am asumat odată cu preluarea funcției de guvernator le consider îndeplinite. Deci, sistemul bancar este acum mai solid, lucru recunoscut prin investițiile străine fără precedent, dar și prin aprecierile FMI, Băncii Mondiale sau ale Comisiei Europene. În acest context, consider că e timpul să transmit ștafeta unui nou conducător al BNM, unui bărbat sau femeie, care să gestioneze mai departe acest capital de schimbări și reforme. Angajații BNM au depus un efort colosal pentru a scoate corabia din furtună”, și-a argumentat ieri decizia de demisie Sergiu Cioclea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Vasile Stroiu 21.11.2018 14:37

Când dl Cioclea în anul 2016 a fost aprobat în Parlamentul Republicii Moldova ca Președinte al BNM un deputat la întrebat: „Cum o să procedați dacă intenționat vor fi create pedici ca să nu puteți realiza reformele necesare în sistemul bancar ?”. Răspunsul dlui Cioclea a fost cam așa: “Guvenatorul unei bănci naționale în așa caz poate utiliza numai ”bomba sa nucleară” - DEMISIA”. Eu categoric nu cred, că numai circumstanțele personale, l-au împiedicat să-și ducă misiunea până la capăt. O mai fi ceva la mijloc. Ce oare?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2019 09:17 Nicolae Negru Eu cu cine votez? Opinia unui alegăto...

18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md