21:48:57 07.08.2020
 
Stiri

DOC // O întreprindere de colectare a gunoiului din Moscova, apropiată lui Ceaika, intenționează să doneze Chișinăului cinci autospeciale pentru deszăpezire

Actualitate 14.07.2020 12:24 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
DOC // O întreprindere de colectare a gunoiului din Moscova, apropiată lui Ceaika, intenționează să doneze Chișinăului cinci autospeciale pentru deszăpezire


Întreprinderea unitară de stat „Ecotehprom” de la Moscova intenționează să doneze Chișinăului cinci autospeciale pentru deszăpezire.

O decizie privind acceptarea acestei donații urmează a fi luată de către Consiliul Muncipal Chișinău, iar consilierilor li s-au prezentat poze cu autovehiculele ce urmează să ajungă în capitala R. Moldova.În nota informativă a proiectului se arată că autospecialele urmează să ajungă la Chișinău în urma unei discuții avute de către primarul Ion Ceban în timpul vizitei sale la Moscova din luna ianuarie curent.Regia „Exdrupo” urmează să asigure procedurile de import și înregistrare a mașinilor, suportând cheltuielile de transportare și asigurare a acestora, precum și plata pentru combustibil, salariile și diurnele șoferilor care vor aduce autospecialele la Chișinău.Menționăm că, pe site-ul întreprinderii de la Moscova, „Ecotehprom” este prezentată ca fiind o firmă ce se ocupă de colectarea gunoiului, nu de deszăpezire.

Totodată, presa rusă a scris de mai multe ori că această întreprindere ar fi gestionată, de fapt, de către fiul fostului procuror al Federației Ruse, Igor Ceaika.

CITIȚI și Igor Dodon și interesele personale, mai presus decât cele ale R. Moldova. Legătura dintre șeful statului și Igor Ceaika „Acesta obține beneficii financiare importante pe spatele moldovenilor”

Consilierul municipal liberal, Ion Cebanu, a făcut publică o discuție telefonică în care un angajat al „Ecotehprom” spune că întreprinderea nu are astfel de mașini care urmează a fi donate Chișinăului.

Cebanu presupune că „apropiatul lui Dodon - Igor Ceaica, care din 2018 prin scheme dubioase a preluată această întreprindere rusească” ar avea „planuri mari pentru a intra și pe piața Republicii Moldova de gestionare a deșeurilor”: „Putem deduce că așa-numita donație este doar un paravan, după care se ascund interesele de buzunar ale lui Dodon și Чайка, care vor să privatizeze businessul deșeurilor din mun. Chișinău”.Ceaika este și partenerul de afaceri al fratelui președintelui Igor Dodon, Alexandru, care deține 15% din compania de construcții „АрхплейДевелопмент”. Igor Ceaika a confirmat că Alexandru Dodon, fratele prietenului său Igor Dodon, a devenit acționar al companiei. Ceaika are afaceri în domeniul criptovalutei în Transnistria și a transferat anterior pe contul fundației „Din suflet” a Galinei Dodon 70 de mii de euro.

CITIȚI și Rușii pun stapânire pe spațiul mediatic din R. Moldova: Fiul procurorului general din Rusia şi prietenul lui Dodon îşi extinde afacerile în republica noastră

Tot Ceaika este cel care a devenit, la finele anului trecut, proprietarul a 51% din „Media Invest Service”. Partenerul lui Igor Chaika în afacerea nouă este omul de afaceri Vadim Chubar, care deține restul de 49% din companie și despre care mass-media din R. Moldova scria că e un apropiat al președintelui Igor Dodon. Chubar deține și postul de CEO la „Media Invest Service”, firma care are în proprietate posturile „Accent TV" și „Primul în Moldova", dar și firma care gestionează mail.ru și ok.ru în R. Moldova.

Menționăm că donația din Moscova ar urma să ajungă la Chișinău în preajma alegerilor prezidențiale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md