05:31:29 06.12.2023
Stiri

DOC // Lupașcu a ascultat SFATUL dat de Maia Sandu și a RENUNȚAT la „mandatul” de judecător al Curții Constituționale: „Puciul borfașilor a EȘUAT lamentabil. Asta nu-l scutește de răspunderea penală pentru uzurparea calității oficiale”

Actualitate 27.04.2021 09:29 Vizualizări2188 Autor: Ziarul National
DOC // Lupașcu a ascultat SFATUL dat de Maia Sandu și a RENUNȚAT la „mandatul” de judecător al Curții Constituționale: „Puciul borfașilor a EȘUAT lamentabil. Asta nu-l scutește de răspunderea penală pentru uzurparea calității oficiale”


Fostul procuror Boris Lupașcu, numit vinerea trecută în funcția de judecător al Curții Constituționale (CC) de parlamentarii majorității PSRM-ȘOR, solicită anularea hotărârii Parlamentului prin care a fost desemnat membru al Înaltei Curți, în locul Domnicăi Manole.

Potrivit unei scrisori adresate Parlamentului, Boris Lupașcu, care a depus vinerea trecută și jurământul de accedere în „funcție”, susține că își dorește „instaurarea liniștii în societate”.

„Prin declarațiile populiste ale unor politicieni și pretinși formatori de opinie, dar și neacceptând categoric lezarea în continuare a imaginii Înaltei Curți, solicit respectuos anularea actelor care au stat la baza desemnării în această funcție, în legătură cu renunțarea benevolă la mandatul încredințat”, argumentează Lupașcu.

Citește și: Maia Sandu, SFAT pentru Boris Lupașcu, votat judecător al CC de majoritatea PSRM-ȘOR: „Nu are IMUNITATE parlamentară și la el lucrurile s-ar putea întâmpla mult mai repede… CC este PĂZITĂ la indicația mea”

„Puciul borfașilor a eșuat lamentabil – până și Lupașcu a renunțat. Nu contează că nu are la ce renunța – ca pe moment nu e judecător al Curții -, dar gestul contează. Cu toate acestea, asta nu-l scutește de răspunderea penală pentru uzurparea calității oficiale, dacă se va constata că a săvârșit infracțiunea”, a declarat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva celor care ar fi întreprins o tentativă de „uzurpare a puterii în stat”. Printre cei vizați de Litvinenco se numără și Boris Lupașcu.

Citește și: Procuratura Generală va examina în ordine PRIORITARĂ sesizarea privind pretinsele fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Este vizat și Boris Lupașcu

Și președinta Maia Sandu l-a sfătuit pe Lupașcu, care ar fi tatăl nașei de cununie a deputatului socialist Vasile Bolea, să nu îndrăznească să vină la CC, deoarece nu va fi lăsat să intre în incinta instituției.Scrisoare publicată de zdg.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md