07:19:05 06.12.2023
Stiri

VIDEO // Procurorul GENERAL, într-o mare dilemă. Adjunctul său, responsabil de urmărirea penală, s-ar fi văzut cu Boris Lupașcu, după ce un deputat a depus un DENUNȚ împotriva acestuia: „Ruslan Popov trebuie DEMIS”

Actualitate 27.04.2021 21:13 Vizualizări6160 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorul GENERAL, într-o mare dilemă. Adjunctul său, responsabil de urmărirea penală, s-ar fi văzut cu Boris Lupașcu, după ce un deputat a depus un DENUNȚ împotriva acestuia: „Ruslan Popov trebuie DEMIS”


Boris Lupașcu, numit vinerea trecută, pe 23 aprilie, de majoritatea PSRM-ȘOR în calitate de judecător al Curții Constituționale (CC), ar fi avut o întrevedere de circa 40 de minute cu adjunctul procurorului general, Ruslan Popov. Întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc duminică, pe 25 aprilie, după ce deputatul Sergiu Litvinenco a depus la Procuratura General un denunț privind „uzurparea puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”, dar și pe faptul săvârșirii de către cetățeanul Lupașcu Boris a infracțiunii prevăzute de art. art. 351 alin. (1) Cod penal „Uzurparea de calități oficiale” și anume a celei de judecător la Curtea Constituțională.

Lupașcu și Ruslan Popov s-ar fi văzut într-o benzinărie, transmite tv8.md, care a publicat imagini trimise pe adresa redacției.

Citește și: DOC // Procuratura Generală ar putea porni un DOSAR PENAL privind „uzurparea puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Întâlnirea SECRETĂ unde s-ar fi pus la cale planul de numire a lui Boris Lupașcu

„Este incredibil. Procurorul general adjunct, responsabil de urmărirea penală, Ruslan Popov, se întâlnește cu Boris Lupașcu în ziua de duminică (25 aprilie) într-o benzinărie. Chiar dacă sâmbătă, adică cu o zi înainte, am sesizat Procuratura Generală cu privire la săvârșirea de către Lupașcu a infracțiunii de uzurpare a calității oficiale.

Citește și: Procuratura Generală va examina în ordine PRIORITARĂ sesizarea privind pretinsele fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Este vizat și Boris Lupașcu

Popov a negat că s-a întâlnit cu Lupașcu. Adică a mințit. Chiar dacă a discutat cu pușcăriabilul Lupașcu vreo 40 de minute. Despre ce putea discuta 40 de minute șeful pe urmărirea penală din țară cu cineva față de care se solicită urmărirea penală? Acest dezmăț trebuie să înceteze, iar procurorul general adjunct, Ruslan Popov, trebuie să-și dea demisia. Sau să fie demis. Asta e minimum necesar pentru a păstra niște aparențe că această procuratură nu este în totalitate controlată de puciști și borfași”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Citește și: DOC // Lupașcu a ascultat SFATUL dat de Maia Sandu și a RENUNȚAT la „mandatul” de judecător al Curții Constituționale: „Puciul borfașilor a EȘUAT lamentabil. Asta nu-l scutește de răspunderea penală pentru uzurparea calității oficiale”

Ruslan Popov, fost adjunct al lui Lupașcu atunci când acesta ocupa funcția de procuror-șef al Chișinăului, a infirmat întâlnirea de duminică.

De menționat că Boris Lupașcu a depus o cerere prin care anunța că renunță să mai fie judecător al Curții Constituționale.

Lupașcu nu a mai ajuns oricum să fie magistrat constituțional, după ce Înalta Curte a anulat astăzi deciziile de vinerea trecută ale Parlamentului prin care Domnica Manole a fost revocată din funcție, iar în locul acesteia a fost numit acest fost procuror.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md