18:34:02 14.07.2020
 
Stiri

DOC // Doi deputați încearcă să CONTRACAREZE inițiativa lui Dodon, prin care SPPS ar putea primi „împuternici NELIMITATE”: „Petrecărețul de la Condrița își trage sub el un nou BATALION militarizat. Îl copiază pe idolul sau Putin”

Actualitate 29.06.2020 12:53 Vizualizări1456 Autor: Ziarul National
DOC // Doi deputați încearcă să CONTRACAREZE inițiativa lui Dodon, prin care SPPS ar putea primi „împuternici NELIMITATE”: „Petrecărețul de la Condrița își trage sub el un nou BATALION militarizat. Îl copiază pe idolul sau Putin”


Președintele Igor Dodon încearcă să confere, prin intermediul unui proiect de lege, împuterniciri nelimitate pentru Serviciul de Pază și Protecție de Stat (SPPS). În acest sens, deputații Iurie Reniță și Lilian Carp propun mai multe amendamente la proiectul anunțat de Dodon, care se referă inclusiv la revenirea SPPS în subordinea Guvernului și reducerea efectivului instituției de forță.

„După ce a stat mai mult timp în „pisociniță” (nisipieră n.r.), Dodon a prezentat Parlamentului un proiect de lege care să confere SPPS împuterniciri nelimitate. Practic, petrecărețul de la Condrița și Holercani își trage sub el un nou batalion militarizat, singurul scop al căruia va fi protejarea exclusivă a lui în toate circumstanțele, mai ales acum în ajunul alegerilor prezidențiale. Îl copiază sută la sută pe idolul sau, Vladimir Putin”, menționează Iurie Reniță.

Pentru a contracara această inițiativă „foarte periculoasă”, Reniță și Lilian Carp spun că au elaborat mai multe amendamente la proiectul respectiv de lege, principala dintre acestea fiind trecerea SPPS-ului în subordonarea Guvernului, cu reducerea considerabilă a efectivului.

„Într-o republică parlamentară, această structură nu are nicio justificare, inclusiv legală, să să afle în subordonarea președintelui R. Moldova, care, conform Constituției, are prerogative preponderent protocolare. Noul guvern profesionist (sper să fie învestit cât mai curând!) trebuie să-și înceapă activitatea, având în subordonare această structură într-o formulă suplă și considerabil redusă.

Totodată, în zilele următoare voi prezenta un nou proiect de lege, prin care Serviciul de Informații și Securitate să fie transferat în subordonarea exclusivă a Parlamentului, astfel reparând o mare eroare politică, comisă de fosta guvernare psrmisto - acumistă”, a conchis Iurie Reniță.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md