15:09:07 26.06.2022
Stiri

DOC // Cerere de RECUZARE a judecătorului constituțional Vladimir Țurcan, după ce i-a raportat lui Dodon cine și cum a votat la CC pe marginea suspendării legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

Politică 13.04.2020 10:43 Vizualizări3488 Autor: Ziarul National
DOC // Cerere de RECUZARE a judecătorului constituțional Vladimir Țurcan, după ce i-a raportat lui Dodon cine și cum a votat la CC pe marginea suspendării legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea Sputnik


Curtea Constituțională (CC) se va expune astăzi, la amiază, vizavi de constituționalitatea mai multor prevederi ale legii pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea la începutul lunii aprilie curent, iar acest lucru s-ar putea întâmpla fără participarea președintelui Înaltei Curți, fostul socialist Vladimir Țurcan.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a formulat o cerere de recuzare a judecătorului Vladimir Țurcan de la participarea în cadrul acestui dosar pe care vrea s-o depună la începutul ședinței, dacă Vladimir Țurcan nu se va autorecuza.

Cererea lui Litvinenco este motivată de faptul că, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” din 10 aprilie, Igor Dodon a declarat că Vladimir Țurcan, în cadrul discuției telefonice pe care cei doi au avut-o, ar fi venit cu argumente că legea respectivă trebuie să rămână în vigoare și i-a raportat cum au votat colegii săi judecători de la CC.

CITIȚI și IMIXTIUNE? Președintele Curții Constituționale i-a dat EXPLICAȚII lui Dodon despre ce s-a întâmplat ieri. „O soluție e ca CC să lase legile în vigoare sau opoziția să RETRAGĂ sesizările”

„Conform legii, judecătorul Curţii Constituţionale nu poate participa la examinarea cauzei şi urmează să fie recuzat, dacă şi-a expus în public părerea despre constituţionalitatea actului contestat. Chiar dacă, în acest caz, nu însuși Vladimir Țurcan și-a expus în public opinia precum că legea este constituțională, prin faptul că Vladimir Țurcan i-a spus această opinie lui Igor Dodon, iar acesta din urmă, la rândul său, a făcut-o publică, rezultă că este întrunită condiția care are drept consecință obligativitatea recuzării judecătorului”, a explicat deputatul PAS.

„Eu recunosc că ieri (pe 9 aprilie - n.r.) i-am sunat domnului Vladimir Țurcan să-l întreb ce s-a întâmplat. Înțeleg că patru membri ai CC au votat pentru suspendarea asumării de răspundere. Domnul Țurcan a votat împotrivă și are o opinie separată. El crede că legile trebuie să intre în vigoare. Curtea ar putea să suspende câteva articole, dar nu legile în întregime”, a afirmat Dodon săptămâna trecută.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md