03:39:14 18.05.2021
 
Stiri

DOC // Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi coordonată de un Comitet Național, condus de premierul interimar: Cine mai face parte din această structură

Actualitate 09.02.2021 18:29 Vizualizări781 Autor: Ziarul National
DOC // Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi coordonată de un Comitet Național, condus de premierul interimar: Cine mai face parte din această structură
Poză simbol


Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a instituit astăzi Comitetul Național de coordonare a activităților de imunizare anti-COVID-19, care va asigura și coordona procesul de imunizare în R. Moldova.

Structura care va pune în practică Planul național de imunizare anti COVID-19 va fi condusă de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, iar printre membrii acestuia se numără reprezentanți ai conducerii ministerelor și altor instituții publice.

Potrivit deciziei aprobate de CNESP, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va asigura comunicarea și informarea cetățenilor, iar Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) - planificarea, organizarea, evaluarea și monitorizarea procesului de imunizare anti-COVID-19. Totodată, ANSP va asigura actualizarea periodică a datelor relevante privind situația epidemiologică, inclusiv cazurile confirmate de laborator, spitalizarea și decesele asociate cu COVID-19.

În același timp, ANSP va colabora cu Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Vamal pentru a asigura securitatea loturilor de vaccin la toate etapele de recepționare, transportare, stocare a acestora în condițiile corespunzătoare și distribuirea lor prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale ANSP.

Recepționarea donațiilor din partea partenerilor externi, cum ar fi dispozitive medicale, echipamente și consumabile necesare, va fi asigurată de MAEIE, iar Biroul politici de reintegrare va facilita interacțiunea cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Totodată, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, împreună cu ANSP, vor asigura supravegherea evenimentelor adverse post-imunizare, iar Compania Națională pentru Asigurări în Medicină va finanța din fondul măsurilor de profilaxie cheltuielile pentru acoperirea costului vaccinurilor și consumabilelor, pentru realizarea măsurilor de reducere a riscului de îmbolnăvire cu infecția COVID-19, în limita surselor disponibile.

Amintim că primele loturi de vaccinuri anti-COVID-19 urmează să ajungă la Chișinău până la finele lunii februarie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md