04:57:30 18.05.2021
 
Stiri

Republica Moldova, premiantă la capitolul vaccinări. Câți oameni s-au imunizat

Știri 23.04.2014 11:30 Vizualizări2335 Autor: Tatiana Scutaru
Republica Moldova, premiantă la capitolul vaccinări. Câți oameni s-au imunizat


Imunizarea salvează anual peste trei milioane de oameni, iar pe plan mondial aceasta a permis lichidarea variolei și diminuarea poliomielitei, rujeolei, difteriei și infecției rotavirale.

La Chișinău a început astăzi săptămâna europeană a imunizării cu genericul „Cunoaște, verifică, protejează”. Ministerul Sănătății își propune să promoveze astfel imunizarea și să combată stereotipurile legate de vaccinuri. Potrivit statisticilor prezentate astăzi de autorități, în republică se înregistrează un nivel înalt de acoperire vaccinală, care depășește 90%. Oficialii spun că succesul de datorează părinților și sistemului de sănătate.

Inițiativa unei campanii de informare a fost lansată de Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF și se desfășoară în toate țările lumii. Campania va informa societatea despre beneficiile vaccinării și dreptul fiecărei persoane la vaccinare.

Mihai Ciocanu, viceministrul Sănătății, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că vaccinarea are numeroase beneficii. „În Republica Moldova au fost atinse succese remarcabile prin vaccinări. Datorită imunizărilor, din 1993 nu se mai înregistrează cazuri de poliomielită, iar în ultimii zece ani au fost doar trei cazuri de tetanos la persoane nevaccinate”, a argumentat acesta. Oficialul a precizat că siguranța și calitatea vaccinurilor este verificată continuu, iar reacțiile adverse sunt minore și locale.

„Mulți copii au fost scăpați de moarte datorită vaccinării. Republica Moldova este un exemplu de succes, pentru că ratele imunizării sunt înalte, acoperirea este de 90%, însă există loc de mai bine. Este important să menținem aceste rate, pentru că fiecare copil nevaccinat este expus riscurilor. Fac apel la societate să ducă copiii la medic și să respecte calendarul vaccinării”, a adăugat și Nune Mangasaryan, reprezentantul UNICEF în R. Moldova.

Mai mult, Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a lansat un program software, destinat utilizatorilor de smartphone. Aplicația va înștiința deținătorii acestor telefoane despre necesitatea vaccinării copiilor. Programul va fi disponibil utilizatorilor din R. Moldova începând cu luna mai.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md