16:16:39 15.08.2022
Stiri

VIDEO // Maia Sandu încearcă să ajungă la INIMA fiecărui ceatățean al R. Moldova printr-un mesaj EMOȚIONANT în favoarea vaccinării. „Cea mai grea zi din acest an a fost când am înmânat Ordinul de Onoare rudelor celor 134 de medici decedați de COVID”

Actualitate 07.12.2021 13:43 Vizualizări1721 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu încearcă să ajungă la INIMA fiecărui ceatățean al R. Moldova printr-un mesaj EMOȚIONANT în favoarea vaccinării. „Cea mai grea zi din acest an a fost când am înmânat Ordinul de Onoare rudelor celor 134 de medici decedați de COVID”


Președintele Maia Sandu se implică din nou în campania de vaccinare împotriva COVID-19, de această dată adresând un mesaj emoționat populației R. Moldova. Șefa statului a dezvăluit care a fost cea mai grea zi din acest an și ce așteptări are pentru viitor.

„Cea mai grea zi din acest an a fost ziua în care am înmânat Ordinul de Onoare rudelor celor 134 de medici, surori medicale, șoferi de ambulanțe felceri și infirmiere, care au murit în prima linie, în primul an de COVID. A fost greu! Imposibil de greu să privesc în ochii copiilor care au rămas fără mamă, ai soțiilor rămase fără soț, ai părinților care și-au pierdut copiii, plecați mult mai devreme. M-am gândit atunci că, dacă am fi avut vaccin, aș fi înmânat acest ordin nu post-mortem, ci unor oameni vii, care au luptat eroic pentru a salva alte vieți. Dacă am fi avut vaccin, ar fi rămas în viață scriitorul Nicolae Dabija, diplomatul Valeriu Turea, folcloristul Tudor Colac, jurnalista Antonina Sîrbu, vocea de aur Alexei Revenco și penița de argint Efim Josanu. Acești oameni aveau atât de mult potențial creator și atâtea proiecte de terminat”, a subliniat președinta.

În acest sens, Maia Sandu a îndemnat cetățenii R. Moldova să se vaccineze, în condițiile în care partenerii externi au plătit milioane de euro pentru ca moldovenii să beneficieze gratuit de serul salvator.

„Din prima clipă când am aflat că a apărut vaccinul, am început să bat la toate ușile pentru a-l aduce în R. Moldova. Am fost auziți și am fost ajutați. Acest vaccin, pe care astăzi orice locuitor al republicii noastre îl poate avea gratuit, a fost plătit cu milioane de euro de către partenerii noștri externi. Au plătit ei pentru ca noi să ne salvăm, pentru ca fiecare dintre noi să poată merge la o nuntă, dar nu la o înmormântare. Să poată merge în vacanță și nu la spital. Să-și poată îmbrățișa omul drag pe viu și nu doar în gând. De fiecare dată când aud sirenele vuind prin oraș, mi se strânge inima și trimit un gând bun tuturor celor din ambulanță, celui bolnav, dar și medicilor”, a adăugat sursa citată.

În același timp, Maia Sandu nu-și poate explica de ce unii tineri se încăpățânează să nu se vaccineze, având la dispoziție atât de multe informații despre vaccinul anti-COVID.

„Mă doare enorm să văd medici luptând din răsputeri pentru viața unui copil a cărui mamă pur și simplu nu a găsit timp să se vaccineze. Mă doare să văd tineri intubați care, deși au acces la orice informație, au ales să ajungă la terapie intensivă. Știu, suntem cu toți obosiți, nervoși, descumpăniți, bombardați cu falsuri. E cea mai mare molimă a acestui secol, pentru care nu am fost pregătiți. Dar acum avem de partea noastră cel mai mare aliat – știința, care nu are alt scop decât să ne salveze. Să nu dăm cu piciorul în șansa de a rămâne în viață și de a-i proteja pe cei dragi. Am reușit să aducem vaccin divers, pentru toată lumea! M-am vaccinat și eu alături de sute de mii de concetățeni și nu voi ezita să fac acest lucru încă o dată, dacă va fi necesar. Sunt convinsă că, protejându-ne fiecare în parte, ne protejăm și la nivel de comunitate. Doar astfel, uniți umăr la umăr, vom reuși să învingem năpasta și să ne întoarcem la viața normală, la muncă, la cei dragi”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md