12:30:14 24.05.2022
Stiri

VIDEO // „Fii ca Maia Sandu”: „Mi-am făcut doza booster și sunt încrezătoare că sunt mai protejată. Avem sute de mii de doze de „Pfizer” și „Moderna”. EȘECUL nostru, al societății în general, e rata redusă de vaccinare”

Actualitate 03.01.2022 11:48 Vizualizări1350 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Fii ca Maia Sandu”: „Mi-am făcut doza booster și sunt încrezătoare că sunt mai protejată. Avem sute de mii de doze de „Pfizer” și „Moderna”. EȘECUL nostru, al societății în general, e rata redusă de vaccinare”


Președintele R. Moldova, Maia Sandu, și-a administrat astăzi, în clădirea Policlinicii Cancelariei de Stat, doza booster de vaccin împotriva COVID-19. Șefa statului a explicat că deja au trecut șase luni de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului „Astra Zeneca”, iar pentru ca să fie protejată împotriva tulpinii „Omicron”, care face ravagii la nivel global, a decis să-și administreze doza booster.

„Am decis să-mi fac a treia doză, pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel global. Am văzut cu toții că tulpina „Omicron” se răspândește foarte repede. Doar săptămâna trecută, zilnic, câte un milion de oameni s-au infectat cu COVID-19. Valul următor va ajunge curând și în R. Moldova, din păcate. Pentru a fi protejați, e nevoie să ne vaccinăm. Îi îndemn să se vaccineze pe cei care nu și-au făcut nicio doză de vaccin. Nu știu câți oameni mai trebuie să mai moară ca toată lumea să realizeze cât de importantă este vaccinarea și cât de gravă e această pandemie. Îi îndemn să se vaccineze și cei care și-au făcut deja două doze. Eu mi-am făcut doza booster și sunt încrezătoare că sunt mai protejată. Ministerul Sănătății are sute de mii de doze de „Pfizer” și câteva sute de mii de „Moderna”. Sunt vaccinuri de calitate și nimeni nu e în pericol dacă și le administrează”, a declarat Maia Sandu, după și-a administrat astăzi vaccinul „Pfizer”.

Potrivit șefei statului, cel mai mare eșec de până acum e rata mică de vaccinare, dar de vină nu e doar actuala guvernare: „Problema noastră cea mare e rata redusă de vaccinare. Aici este eșecul, dacă vreți, al societății în general. Suntem printre statele cu cea mai scăzută rată de vaccinare, în situația în care noi am fost printre primele state care au avut acces la vaccin. E vorba despre responsabilitatea tuturor”.

Președinta a ținut să asigure cetățenii R. Moldova că nu poate fi vorba de administrarea vaccinurilor expirate, așa cum a arătat un raport al Curții de Conturi.

„Nu au fost administrate vaccinuri expirate. Au fost introduse în sistem datele despre vaccinare mai târziu și de aici au apărut aceste neclarități. Noi avem vaccinuri valabile și nu sunt administrate vaccinuri expirate. Aceste informații descurajează și mai mult oamenii care mai au întrebări vizavi de procesul de vaccinare. Oamenii pot verifica personal dacă vaccinul administrat este valabil sau nu. Trebuie să-i convingem pe toți cetățenii R. Moldova să se vaccineze. Acest lucru ne va ajuta pe toți”, a punctat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 03.01.2022 13:48

Mult succes şi cu doza a patra (Israel a şi iniţiat deja), pe urmă cu a cincea, a şasea şi tot aşa...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md