00:04:59 20.07.2024
Stiri

DOC // Anatolie Donțu, CONFIRMAT în funcția de PRIMAR al orașului Căușeni printr-o decizie a instanței de judecată. Candidatul Platformei „DA” a câștigat scrutinul din primul tur, cu peste 76 la sută din voturi

Actualitate 30.11.2023 10:30 Vizualizări1831 Autor: Ziarul National
DOC // Anatolie Donțu, CONFIRMAT în funcția de PRIMAR al orașului Căușeni printr-o decizie a instanței de judecată. Candidatul Platformei „DA” a câștigat scrutinul din primul tur, cu peste 76 la sută din voturi


Instanța de judecată a anulat ieri decizia Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni, prin care a fost invalidat mandatul de primar al reprezentantului Platformei „Demnitate și Adevăr”, Anatolie Donțu. Învingător în turul întâi al alegerilor locale cu 76,3% la sută, Donțu va fi în continuare primarul orașului Căușeni, potrivit deciziei Judecătoriei Căușeni.

„Dragi locuitori ai orașului Căușeni, cu susținerea voastră am mai câștigat o luptă cu „binefăcătorii” orașului nostru”, a scris Donțu pe Facebook, după ce a fost dat verdictul.

Citește și: Locuitorii orașului Căușeni ar putea fi chemați din nou la urne să-și aleagă primarul, după ce mandatul lui Anatol Donțu a fost INVALIDAT: Obținuse un scor zdrobitor în primul tur de scrutin

„Victorie la Căușeni! Instanța de judecată obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al lui Anatolie Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor. Coaliția monstruoasă Căușeni, care a influențat adoptarea unei hotărâri ilegale și cu iz politic, a pierdut”, a completat liderul Platformei „DA”, Dinu Plîngău.

De menționat că Anatolie Donțu a obținut o victorie zdrobitoare pe 5 noiembrie, însă pe 19 noiembrie Consiliul Electoral de Circumscripție de nivelul I i-a invalidat mandatul. Vadim Velikii, membru al Consiliului Electoral de Circumscripție de nivelul II, declara că membrii structurii electorale de nivelul I de la Căușeni s-au bazat pe „probele prezentate”, inclusiv actele de constatare ale Autorității Naționale de Integritate (ANI) privind interdicția de a ocupa și deține funcții publice și de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Amintim că ANI a constatat, în vara anului 2021, că primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în exercitarea atribuțiilor. Potrivit ANI, în septembrie 2020, la Primăria orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care erau semnalate pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Primăriei, fără să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla și fără să aștepte o soluție în acest sens.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md