20:20:46 18.02.2020
 
Stiri

Directorul CFM comentează descoperirea premierului Pavel Filip de la fostul spital al „Căii Ferate” cu salon de LUX: „Este inacceptabil”

Economie 06.09.2018 13:00 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
Directorul CFM comentează descoperirea premierului Pavel Filip de la fostul spital al „Căii Ferate” cu salon de LUX: „Este inacceptabil”


Directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Iurie Topală, susține că salonul de lux descoperit recent de premierul Pavel Filip la fostul spital al acestei instituții nu a fost construit pe perioada mandatului său și afirmă că dânsul a fost cel care a solicitat ca acesta să treacă în gestiunea Ministerului Sănătății.

„Acest „palat” al „Căii Ferate” nu a fost construit sau reabilitat în perioada mandatului meu de director general. Mai mult, începând cu anul 2015, de când am preluat aceasta funcție, nici eu și niciun alt locțiitor de-al meu nu au avut acces la acest salon de lux. Este inadmisibil ca angajații acestei întreprinderi să fie tratați diferențiat. Indiferent de grad, statut sau funcție, fiecare salariat trebuie să beneficieze de aceleași condiții de muncă! Tot de atunci, CFM nu a făcut nicio investiție în acest Centru de Recuperare, cu excepția întreținerii instituției (salarii, cheltuieli pentru energie electrică, gaze, apă etc.)”, a reacționat Topală pe Facebook.

Directorul general al CFM mai scrie că nu dorește să-și critice predecesorii, de la care ar fi moștenit „nu o singură lacună” a sistemului feroviar moldovenesc.

„Perindarea directorilor interimari este tocmai unul dintre motivele care a dus la crearea unui anturaj favorabil apariției acestor „găuri negre” ale economiei întreprinderii. Ceea ce a găsit domnul prim-ministru al Republicii Moldova la Centrul de Recuperare este rezultatul unei viziuni sovietice de administrare, concentrate pe crearea condițiilor pentru administrație, nu și pentru salariații de rând, muncitorii cărora le datorăm întreaga admirație. Acest Centru este, însă, doar o parte din șirul de instituții medicale pe care CFM era nevoită să le întrețină și a căror rentabilitate și eficiență în raport cu angajații era egală cu zero. Ne bucură faptul că acest Guvern ne-a auzit doleanțele și ne-a împărtășit părerea. Fiecare domeniu de activitate trebuie să fie gestionat de specialiști calificați. CFM să se ocupe de transport, iar Ministerul Sănătății - de sistemul medical. Situația depistată și de domnul premier la acea instituție este o reconfirmare a fundamentelor pe care le-am evocat atunci. Este inacceptabil să tolerăm asemenea atitudini comportamentale față de cetățeni”, își încheie postarea Iurie Topală.Menționăm că premierul Pavel Filip a efectuat zilele trecute o vizită la fostul spital al CFM, unde a găsit un salon cu un pat grandios, cabină de duș cu telefon și muzică, jacuzzi, dar și un decor pe care le vezi doar la hotele de lux.

„Am fost pur și simplu consternat astăzi să găsesc la fostul Spital al Căii Ferate un salon de lux pentru șefi, cu băi, marmură și covoare scumpe. Ani la rând s-au pompat bani în acest salon în care se tratau șefii CFM, în timp ce în spital nu există apă și canalizare de calitate, iar Calea Ferată a Moldovei are uriașe datorii la salarii”, a spus atunci Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md