21:58:44 15.12.2017
Stiri

Directoarea unei grădinițe din Chișinău a fost REȚINUTĂ pentru luare de mită - 1 800 de lei pentru înscrierea unui copil la instituția pe care o conduce

Anticorupție 20.09.2017 14:50 Vizualizări2784 Autor: Ziarul National
Directoarea unei grădinițe din Chișinău a fost REȚINUTĂ pentru luare de mită - 1 800 de lei pentru înscrierea unui copil la instituția pe care o conduce
Poză simbol

Directoarea unei grădiniţe din capitală a fost reţinută astăzi de procurori şi ofiţerii Centrului Național Anticorupție pentru 72 de ore. Femeia este bănuită că ar fi pretins şi primit 1 800 de lei de la părinţii unui copil pentru ca să-l înscrie la grădiniță.

Potrivit denunţătorului, în cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea minorului la grădiniță, va fi necesară transmiterea unei sume de bani. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniţă, i s-a sugerat suma de 800 de lei, care a fost transmisă directoarei. După ce minorul a fost înscris în una dintre grupe, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei, care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1 000 de lei.

Ulterior, ca să șteargă urmele, reprezentanţii grădiniţei i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului - unul în sumă de 1 000 de lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociaţia părintească”, iar altul în sumă de 350 de lei - „cotizaţie de membru al asociaţiei” pentru luna septembrie 2017. Totodată, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directoarea a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1 000 de lei, nu trebuie achitaţi la bancă, conform ordinului de încasare, dar ei personal.


Directoarea grădiniței au fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. Aceasta riscă până la 10 ani de închisoare.

CNA îndeamnă persoanele care sunt forţate să plătească anumite taxe ilegale în şcoli sau grădiniţe sau sunt persecutate din cauza refuzului de a le achita să depună plângeri.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md