15:17:08 07.12.2023
Stiri

Din nou SCANDAL la ședința CMC: Consilierii s-au numărat minute bune, după care socialiștii au părăsit sala

Politică 12.05.2016 15:02 Vizualizări1539 Autor: Ziarul National
Din nou SCANDAL la ședința CMC: Consilierii s-au numărat minute bune, după care socialiștii au părăsit sala


Strigăte, învinuiri și numărări peste numărări ale consilierilor. Așa a debutat, astăzi, ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Aceasta a început cu întârziere, la solicitarea consilierilor liberali. În momentul când doi dintre liberali au venit în sală, ședința, cu un președinte socialist ales rapid, a fost deschisă și chiar pusă la vot o propunere a PSRM. Rezultatele votului au iscat un adevărat scandal.

Deși liberalii au raportat 16 voturi, socialiștii au numărat că la momentul punerii la vot în sală erau numai doi și apoi au venit alți 13 consilieri, deci 15 în total.

După calculele socialiștilor, chestiunea fusese votată „cu 18 voturi pro din 31”, lucru contestat de liberali.

Consilierii s-au adresat secretarului CMC, Valeriu Didencu, pentru clarificări, însă funcționarul a spus că legea nu clarifică situațiile când aleșii locali ies sau intră în sală în timpul votului.

Drept urmare, socialiștii au spus că părăsesc ședința până când „nu vor fi discutate lucruri cu adevărat importante pentru Chișinău, nu vânzarea terenurilor”.

Ședința CMC continuă cu 30 de consilieri. Majoritatea acestora au aprobat astăzi chestiunile privind amplasarea bustului lui Andrei Mureșanu pe Aleea Clasicilor din Chișinău, al lui Spiru Haret pe fațada instituției de învățământ care îi poartă numele, dar a respins listele profesorilor de la Universitatea Agrară și de la Universitatea de Stat privind alocarea terenurilor pentru construcții pe str. Bucovinei din capitală.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md